Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Korea lanceert eerste 4K Ultra HD-testkanaal

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2013, 13:43 CategorieDigitale tv

Nu de eerste 4K Ultra HD tv’s te koop zijn, binnenkort meer goedkopere en kleinere modellen verschijnen en ook de HEVC-codec beschikbaar is, verschijnen de eerste 4K Ultra HD-kanalen. In Korea is men, zes maanden eerder dan gepland, gestart met een Ultra HD-testkanaal.

The Korean Cable Television and Telecommunications Association, een organisatie waarin verschillende contentproviders vertegenwoordigd zijn, is vorige week begonnen met het uitzenden van 4K-materiaal via de ether. Wat er precies uitgezonden wordt is vooralsnog onduidelijk maar het eerste officiële 4K Ultra HD-kanaal voor consumenten is hiermee weer een stap dichterbij.

Met deze ontwikkeling is Korea concurrent Japan een stap voor. De Japanse overheid maakte onlangs bekend zich te focussen op een snelle uitrol en acceptatie van de hogere resoluties. Zo moet 4K binnen enkele jaren de standaard zijn en moet in 2020 begonnen worden met de eerste 8K uitzendingen. In Nederland lopen we niet voorop wat dit betreft en zal het eerste 4K-kanaal dat via de kabel aangeboden wordt nog wel even op zich laten wachten. Wel zijn diverse satellietproviders bezig met het opzetten van 4K-demokanalen die via de satelliet te bekijken zijn.

Lees meer over 4K Ultra HD en of het verstandig is je nu al voor te bereiden op deze hogere resolutie.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.