Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema systemen om bij weg te dromen #7: De Nautilus

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2013, 14:08 CategorieUltieme home cinema systemen

Soms is het lekker om weg te dromen bij home cinema systemen die mensen thuis hebben staan. Bijna onbereikbaar soms, maar leuk om naar te kijken. Daarom willen we jullie wekelijks systemen voorschotelen die de moeite waard zijn om te delen. Soms zijn ze mooi, soms zijn ze handig, maar ze zijn altijd heel bijzonder. Deze week een thuisbioscoop in de stijl van de gezonken onderzeeër Nautilus.

De Nautilus

De Nautilus is voornamelijk bekend uit de roman ‘Twintigduizend mijlen onder zee‘ van Jules Verne. Waarschijnlijk is dit het lievelingsboek van Wayne Eyre, de eigenaar van deze home cinema. Hij heeft er namelijk zo’n $100.000 voor over gehad om voortaan zo zijn films te kunnen bekijken.

Special effects artist Dean Johnstone, vriend van Wayne heeft de ruimte ontworpen. Johnstone, die onder andere meegewerkt heeft aan films als King Kong en 10.000 B.C., mocht helemaal los op de ruimte van Wayne. In totaal hebben 8 mensen meegewerkt aan het project en de totale bouw heeft ruim 3 maanden geduurd.

Johnstone heeft veel werk gestoken in de details. Met name de werkende periscoop en de lichtgevende plutonium torpedo’s maken de onderzeeër helemaal af.

Nemo1

Nemo2

Jouw ultieme home cinema?

Is dit een thuisbioscoop voor jou? Of heb jij een eigen ultiem home cinema systeem? Deel jouw favoriete systeem met ons en wellicht zie je het de volgende keer terug.

Bekijk ook eerder gepubliceerde ultieme home cinema systemen die de moeite waard zijn om te bekijken en te delen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.