Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google lanceert Chromecast voor het streamen van video naar je tv

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2013, 13:05 CategorieAccessoires

Google heeft afgelopen woensdag een nieuw product aangekondigd waarmee het streamen van content vanaf je tablet, laptop of smartphone naar je tv een stuk eenvoudiger moet worden. De Google Chromecast is een HDMI-dongle met een prijs van 35 dollar.

Met de Chromecast is het mogelijk online content de huiskamer in te brengen en op je tv weer te geven. Content vanaf onder meer YouTube, Google Plat Movies & TV, Google Play Music en Netflix kan middels de dongle op tv weergegeven worden.

De werking van het apparaatje is vrij simpel maar iets anders dan we gewend zijn van HDMI-dongles met Smart tv functies en ook anders dan bijvoorbeeld Apple’s AirPlay. Zo kun je op je smartphone, tablet of laptop een applicatie of dienst opstarten en vervolgens de content binnen de app middels de dongle laten weergeven op je tv. Echter wordt de content niet van je apparaat naar de dongle gestreamd. De Chromecast haalt het materiaal dat je wilt weergeven van de servers van Google waarna het op tv weergegeven wordt. Het uitgeklede Chrome OS besturingssysteem op de stick speelt dus zelf het filmpje af in maximaal 1080p resolutie.

De Chromecast biedt ondersteuning voor zowel Android apparaten als apparaten met iOS, Chrome, Mac OS of Windows 7 en hoger. Momenteel is het apparaatje alleen in de VS te koop voor een prijs van 35 dollar.

 • Delen:

Reacties

 1. Margaritha
  18 januari, 2018 om 11:23

  Ik heb een Wecast gekocht, maar krijg alleen verbinding via wifi direct en gebruik daarmee mijn mobiele MBs
  Het lukt me niet om de wecast te verbinden met mijn huiswifi.
  Is er een oplossing?
  Ik heb geen internettv aansluiting. Wel Wifi.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.