Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert PMA-1520AE en DCD-1520AE stereo componenten

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2013, 14:57 CategorieReceivers

Denon introduceert vandaag de nieuwe geïntegreerde versterker PMA- 1520AE en de DCD-1520AE cd/sacd-speler voor een 2-kanaals stereosysteem. Beide apparaten zijn vanaf september verkrijgbaar in het zwart of premium zilver.

Denon PMA-1520AE versterker

De PMA-1520AE stereoversterker is uitgerust met een nieuw vormgegeven UHC-MOS Single Push-Pull-circuit en lekstroombeveiligde dubbele transformatoren. De Direct Mechanical Ground-constructie moet storende trillingen tot een minimum beperken en elimineert hiermee volgens de fabrikant alle nadelige invloeden op het uitgangssignaal. De voedingstransformator, een belangrijke bron van trillingen, is ‘zwevend’ gemonteerd en maakt gebruik van verscheidene trillingsbestendige materialen en een stabilisator voor het koellichaam. Daarnaast is deze transformator voorzien van gescheiden voedingen voor analoge en digitale circuits.

Denon-pma-1520ae

Een chassis-constructie met onafhankelijke blokken en een hoogwaardige volumeregelaar moet zorgen voor optimale onderdrukking van externe ruis en ongewenste interferentie tussen de verschillende onderdelen. Dankzij de phono-equalizer is de PMA-1520AE ook geschikt voor de vinylliefhebber. Het hele systeem wordt beschermd door een aluminium voorpaneel met gegraveerd Denon-logo.

Specificaties PMA-1520AE

 • Advanced Ultra-High Current (UHC)-MOS Single-Push-Pull-circuit met MOSFET- transistoren
 • Lekstroombeveiligde dubbele transformatoren
 • 2x140W(4Ohm)
 • Hoogwaardige volumeregeling voor nauwkeurige aanpassing
 • Phono-equalizer (MM/MC) van topkwaliteit
 • Machinaal bewerkte vergulde aansluitingen
 • Power Amp Direct-ingang voor eenvoudige integratie in een meerkanaals AV-omgeving
 • Automatische stand-by en laag energieverbruik in stand-by (0,2 W)

Denon DCD-1520AE cd/sacd-speler

Als partner voor de versterker introduceert Denon de nieuwe DCD-1520AE cd/sacd-speler. Om tegemoet te komen aan de wensen van de moderne hifi-enthousiasteling, beschikt Denons DCD- 1520AE over een complexe constructie: een nauwkeurige Mechanical Ground-constructie op een driedubbele bodemplaat, plus een nieuw ontworpen S.V.H.-mechanisme met laag zwaartepunt. De trillingsbestendige Xyron-lade moet zorgen voor optimale weergave van de digitale disc.

Denon-dcd-1520ae

Daarnaast is er een USB-B-ingang voor rechtstreekse aansluiting op de computer. De asynchrone USB-B-aansluiting levert 192 kHz/24 bits ondersteuning, evenals ondersteuning van de sacd-bitstreamformaten DSD2.8 en DSD5.6. De Advanced AL32 Processing moet volgens de fabrikant uiterst nauwkeurig omspringen met de digitale PCM-signalen. Daarbij moeten de de 32-bits/192 kHz DA-omzetters op alle volumes zorgen voor een optimaal detailniveau. Het circuitontwerp met DAC-masterclock onderdrukt zowel jitter als ruis.

Specificaties DCD-1520AE

 • Advanced AL32 Processing en nieuwe 32-bits/192 kHz DA- omzetters
 • Denons loopwerk met S.V.H.-mechanisme en Xyron-lade voor het afspelen van sacd, cd en cd-r/rw
 • DAC master-clockontwerp met oscillator voor minimale jitter en zo kort mogelijke signaalpaden
 • Afspeelmogelijkheid voor verschillende soorten digitale content met hoge geluidskwaliteit:
  • USB-B-ingang aan de achterzijde voor audio met hoge resolutie vanaf een pc/Mac
  • Asynchrone ondersteuning
  • Ondersteuning van PCM, DSD2.8 en DSD5.6 (DoP)
  • USB-A-ingang aan de voorzijde voor de iPod/iPhone of een USB-apparaat
 • Automatische stand-by en laag energieverbruik in stand-by (0,2 W)

Beschikbaarheid

De Denon PMA-1520AE en DCD-1520AE zijn vanaf september verkrijgbaar in het zwart of premium zilver. • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.