Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert W1080ST Full-HD short-throw projector

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2013, 10:47 CategorieProjectors

Wanneer je geen grote ruimte hebt maar wel graag een beamer/projector wilt voor het bekijken van films dan heeft BenQ de oplossing in de vorm van de W1080ST. Dit nieuwe model voor de thuisbioscoop is volgens de fabrikant de eerste Full-HD short throw projector ter wereld. De BenQ W1080ST levert op 1,5 meter afstand van het projectievlak een beeldbreedte van 2 meter, ofwel een beelddiagonaal van 98-inch. Met de DLP-chip van Texas Instruments beschikt deze thuisbioscoopprojector over de Triple Flash-functie met 144 Hz bij de 3D-weergave.

De projector moet een beeld met een helderheid van 2000 ANSI Lumen en een contrastratio van 10.000:1 kunnen weergeven. Gecombineerd met een veelvoud van aansluitmogelijkheden is de W1080ST volgens BenQ de ideale partner voor alles op het gebied van home entertainment. Met de short-throw technologie biedt de W1080ST een aantal voordelen. Of hij nu aan het plafond wordt gehangen of direct voor het projectievlak wordt opgesteld, de beamer maakt het mogelijk dat de kijkers niet tussen het scherm en de projector hoeven te bewegen. Zo raken zij niet verblind en ontstaan evenmin storende schaduwen op het projectievlak – een pluspunt bij door beweging gestuurde computergames. Nog meer flexibiliteit krijgt de W1080ST door de geïntegreerde 1,2-voudige zoom.

Via twee geïntegreerde HDMI-aansluitingen kunnen apparaten als Blu-ray-spelers, spelcomputers of HDTV-receivers op de projector worden aangesloten. Een 3D-ervaring levert de W1080ST dankzij de DLP chipset van Texas Instruments die beschikt over de Triple Flash functionaliteit. Deze zorgt bij een 3D-weergave met 144 Hz door een verdrievoudiging van de frame rate, ofwel het aantal beelden per seconde, dat een flikkerend beeld niet meer voorkomt. Het geïntegreerde synchronisatiesysteem DLP LinkTM zorgt voor een samenspel tussen de projector en de optionele shutterbril die voor een prijs van 99 euro te koop is.

Op het gebied van de connectiviteit beschikt de projector over aansluitingen als Composite Video (RCA), S-Video (mini-DIN 4-polig), Component Video ingang, Audio R/L (RCA), USB en RS232 (DB 9-polig). Voor de weergave van audio is de projector uitgerust met een 10W luidspreker.

De BenQ W1080ST is energiebesparend dankzij onder andere SmartEco. Door deze technologie gebruikt deze lamp zoveel licht als werkelijk nodig is en past ze zich voortdurend automatisch aan het geprojecteerde aan. Met SmartEco neemt de levensduur van de lampen tot 6.000 uur toe en dit bij volledige lichtsterkte. In de stand-by modus gebruikt deze projector minder dan 0,5 Watt stroom.

De BenQ W1080ST is vanaf heden voor een prijs van 1.199 euro te koop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.