Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BBC introduceert vijf nieuwe HD-kanalen

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2013, 15:30 CategorieDigitale tv

Hoewel de Engelse omroep BBC eerder deze maand aangaf te stoppen met 3D0uitzenden heeft de zender deze week vijf nieuwe HD-kanalen aangekondigd die ongecodeerd via de satelliet uitgezonden zullen worden. De zenders zijn ook in Nederland te ontvangen.

Door het vrijgeven van extra licenties en het verwijderen van analoge zenders introduceert de omroep vijf nieuwe zenders in HD-kwaliteit; BBC News HD, BBC Three HD, BBC Four HD, CBBC HD en Cbeebies HD. Alle zenders worden begin 2014 via het Britse freeview-platform en ongecodeerd via de Astra 2-satellliet uitgezonden. Nederlandse consumenten die via de schotel tv kijken kunnen de zenders gratis ontvangen. Hiervoor moet de schotel geschikt zijn voor ontvangst van 28 graden oost en moet er een HD-decoder aanwezig zijn. Kabelproviders in Nederland hebben momenteel nog geen plannen om de zenders door te geven aan klanten met een digitale tv abonnement.

De BBC geeft aan dat in het Verenigd Koninkrijk inmiddels 50 procent van de huishoudens over een HDTV beschikt en dus de zenders in de hoogste kwaliteit kan bekijken. De verwachting is dat dit percentage in 2019 op 90 procent ligt. Rond die tijd moeten ook de eerste 4k Ultra HD zenders gelanceerd zijn.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    20 juli, 2013 om 23:04

    Mooi spul die hd tv zenders, vooral met live opnamen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.