Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

65-inch Philips 65PFL9708 4K Ultra HD tv gelekt

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2013, 12:46 CategorieLcd en led tv's

Nagenoeg alle grote fabrikanten hebben reeds 4K Ultra HD tv’s gepresenteerd of gelanceerd maar Philips laat nog op zich wachten. De verwachting is dat TP Vision tijdens IFA 2013 haar eerste modellen presenteert maar vandaag zijn de eerste specificaties al gelekt.

Als we de website Digital Versus mogen geloven presenteert TP Vision in september in ieder geval twee 4K Ultra HD tv’s. Het zou gaan om de 65-inch 65PFL9708 en de 84-inch 84PFL9708. Kijkend naar wat andere fabrikanten tot op heden gelanceerd hebben kunnen we echter ook een 55-inch versie niet uitsluiten.

Beide modellen zouden voorzien worden van een 3840 x 2160 pixels resolutie met de nieuwe Ultra Pixel HD Engine die lage resolutie content kan opschalen naar de hoge 4K resolutie. Ook zouden de tv’s beschikken over een Ultra 900 Hz systeem voor een vloeiende weergave van beelden, het NetTV Smart tv platform, en passieve 3D weergave met passieve 3D brillen. Dit laatste duidt er mogelijk op dat Philips kiest voor Ultra HD panelen van LG.

Philips-4K-plannen

Een ander opvallend detail is dat Philips 4K content via haar eigen Smart tv platform zou gaan streamen. Tot op heden hebben de meeste fabrikanten nog geen uitspraken gedaan over hoe 4K content richting tv’s gestuurd zal worden. Alleen Sony heeft reeds een 4K mediastreamer met de Video Unlimited 4K streamingdienst aangekondigd. Hiervoor is dus wel een aparte mediaspeler nodig.

Lees meer over 4K Ultra HD en of het verstandig is je nu al voor te bereiden op deze hogere resolutie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.