Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha introduceert CX-A5000 voorversterker en MX-A5000 eindversterker

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2013, 17:16 CategorieReceivers

Na eerder dit jaar de Aventage-serie al uitgebreid te hebben met een aantal middenklasse AV receivers komt Yamaha deze week met twee high-end componenten. Yamaha introduceert de CX-A5000 voorversterker en de MX-A5000 eindversterker.

De twee nieuwe componenten zijn volgens de fabrikant voorzien van een discrete opbouw van eindtrappen en signaalverwerking, en met de hand gesorteerde onderdelen ter vermijding van externe storende invloeden. Beide componenten moeten vanaf september in de Nederlandse winkels liggen.

Yamaha Aventage MX-A5000

De Yamaha Aventage MX-A5000 beschikt over een 11.1-kanaals configuratie met een vermogen van 280 Watt per kanaal bij een weerstand van 6 Ohm. Door middel van Bi-Amping kan daarnaast afzonderlijk het bereik van de hoge en lage tonen van vijf luidsprekers geregeld worden of je kunt een 5.1-kanaals surround opstelling met maximaal twee extra stereo-weergavezones uitbreiden. Bovendien kan de opstelling uitgebreid worden met Presence Luidsprekers voor en achter, die zorgen voor een subtielere surround-beleving.

Yamaha-MX-A5000

De versterker is uitgerust met een solide metalen behuizing die klankverstorende trillingen moet neutraliseren dankzij en verstevigd frame, dwarse versterkingsverbindingen en een dubbele bodem. Ook beschikt het model over Yamaha’s A.R.T Wedge systeem, dat het binnenwerk door een vijfde standvoet ondersteunt en externe invloeden minimaliseert.

Yamaha Aventage CX-A5000

De Yamaha CX-A5000 voorversterker kan omgaan met alle binnenkomende signalen voor audio en video. De digitale en analoge schakelingen zijn daarbij strikt gescheiden gehouden om een elke nadelige wisselwerking uit te sluiten. De Cinema DSP HD biedt 33 DSP-programma’s om voor ieder muziek- en filmgenre en voor iedere bron de ideale instelling te bereiken. Onder de aangeboden instellingen bevinden zich bijvoorbeeld twaalf beroemde concertzalen van Wenen tot Tokyo en zeven muziekclubs, zoals het beroemde Roxy Theatre in Los Angeles.

Yamaha-CX-A5000

De voorversterker beschikt verder over beeldprocessoren die een gedetailleerde signaalanalyse uitvoeren en het bewegende beeld door verscherping van de contouren en bewegingscorrectie verbeteren. Daarbij kan HD-materiaal opgeschaald worden naar de hoge 4K Ultra HD resolutie. Wat betreft de audio is de versterker uitgerust met Yamaha’s YPAO R.S.C. (Reflected Sound Control) systeem waarmee de luidsprekers afgeregeld kunnen worden aan de hand van de akoestiek van de ruimte.

Als alternatief voor de systeem-afstandsbediening kunnen de Yamaha Aventage CX-A5000 en MX-A5000 ook worden bediend met een smartphone of tablet. Yamaha heeft daarvoor de AV Controller App ontwikkeld die zowel beschikbaar is voor mobiele apparatuur met iOS als met Android. Ook de bediening van meerdere zones is op deze manier mogelijk.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha Aventage CX-A5000 en MX-A5000 zijn vanaf september 2013 verkrijgbaar. Over de adviesprijzen is op dit moment nog niks bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. peter
    26 juni, 2013 om 21:46

    Tja, dan heb je wel wat moois staan hoor.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.