Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Video: Niet naar beneden kijken! Virtual reality op zijn best

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2013, 14:25 CategorieVideo

Virtual reality is de toekomst voor games en veel fabrikanten spelen daar momenteel op in. De virtual reality-bril Oculus Rift is één van de meest interessante projecten op dit gebied. Deze bril, momenteel alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars, biedt je de mogelijkheid om je in een 3D game te wanen door te lopen, om je heen te kijken en te reageren op de omgeving.

Tijdens London’s Digital Shoreditch Festival werd de Oculus Rift ‘Virtual Vertigo Challenge’ gehouden waar bezoekers de Oculus Rift bril en de geanimeerde realiteit die deze bril biedt in combinatie met Microsoft’s Kinect voor het bepalen van de positie konden ervaren. Wanneer men de bril opzette stapte men in een 3D wereld waarbij de bedoeling was om over een houten plank tussen twee wolkenkrabbers te lopen. Voeg hier fysieke wind en een echte loopplank aan toe en je krijgt de ultieme virtual reality-ervaring waarbij omlaag kijken geen goed idee is.

Zoals je in de video kunt zien is een dergelijke virtual reality set-up, ondanks dat het een relatief simpele demoversie is, een indrukwekkende en soms angstaanjagende ervaring voor veel gebruikers. Dit toont aan hoe intens virtual reality gaming in de toekomst kan worden en hoe het aantal nachtmerries waarschijnlijk flink zal toenemen. De mogelijkheden zijn immers eindeloos.

  • Delen:

Reacties

  1. peter
    17 juni, 2013 om 21:55

    Wat is dit gaaf zeg. Zo overtuigend ziet het er nu al uit en de legio mogelijkheden met bv horror games zijn oneindig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.