Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba maakt prijzen 4K Ultra HD tv’s bekend

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2013, 13:10 CategorieLcd en led tv's

Afgelopen januari presenteerde Toshiba tijdens CES 2013 de nieuwe tv line-up met onder meer drie modellen die uitgerust zijn met de hoge 4K Ultra HD resolutie. Tot vandaag was echter nog niet bekend wat Toshiba voor deze tv’s zou vragen.

Prijzen Toshiba 4K Ultra HD tv’s

In de VS heeft Toshiba vandaag de prijzen van de drie nieuwe 4K Ultra HD tv’s bekend gemaakt. In de VS vallen de drie modellen in de L9300-serie, maar kijkend naar het persbericht van de fabrikant gaat het om dezelfde tv’s die in Nederland in de M9-serie gelanceerd worden. Toshiba komt met een 58-inch, een 65-inc en een 84-inch tv welke een prijs van respectievelijk 4.999 dollar, 6.999 dollar en 16.999 dollar krijgen. Alle drie de modellen moeten deze zomer op de Amerikaanse markt verschijnen. Na de zomer verschijnen de tv’s ook in Nederland maar over de prijs is nog niks bekend.

Voor deze bedragen krijg je onder meer Toshiba’s Resolution Restoration technologie voor een ‘schone’ weergave van 4K-materiaal moet zorgen, de CEVO 4K Quad+Dual Core Processor die het mogelijk maakt lage resolutie content op te schalen naar de 4K-resolutie, een 240Hz refresh rate met ClearScan, ingebouwd wifi, WiDi, Miracast en Toshiba eigen Smart tv platform. Meer informatie over de nieuwe modellen vind je in het Toshiba 4K Ultra HD tv overzicht.

Prijzen concurrentie

De Nederlandse prijzen van de tv’s zijn nog niet bekendgemaakt maar toch kunnen we al wat vergelijken. Zo heeft Sony onlangs een 55-inch en een 65-inch 4K Ultra HD tv gelanceerd voor een prijs van respectievelijk 4.499 en 6.999 euro. Sony had al een 84-inch model in het assortiment voor een prijs van 24.999 euro. Ook LG heeft onlangs de prijzen van de 4K Ultra HD modellen bekendgemaakt. Als we de Koreaanse prijzen omrekenen komen we op 5.042 euro voor de 55-inch en 7.426 euro voor de 65-inch tv. Het 84-inch model van LG is inmiddels te koop voor 20.000 euro. Sinds deze week weten we ook de prijs van Sharp’s eerste 4K Ultra HD tv. Dit model heeft een formaat van 70-inch en kost 8.000 dollar.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.