Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert Decoderstation 5 Mk2 voor actieve luidsprekersystemen

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2013, 14:09 CategorieReceivers

Teufel Audio introduceert een nieuw component voor consumenten die reeds een actief luidsprekersysteem hebben. De fabrikant uit Berlijn komt met de Decoderstation 5 Mk2, een compacte decoder waarop verschillende bronnen aangesloten kunnen worden en waarmee een actief luidsprekersysteem aangestuurd kan worden.

De Decoderstation 5 Mk2 moet meer uit elke actieve 5.1 set halen, bijvoorbeeld vol actieve pc boxen of een actieve home cinema set. Het compacte apparaat kan tot maximaal acht verschillende apparaten aan een geluidsinstallatie koppelen, waaronder een Blu-ray spelers, een gameconsole en een digitale decoder. Het apparaat beschikt over vier analoge audio-ingangen (3x stereo / 1x 5.1) en vier digitale audio-ingangen (2x optisch / 2x coax). Deze signalen worden vervolgens door het apparaat richting een actief luidsprekersysteem met eigen versterker gestuurd.

Maar, de Decoderstation 5 Mk2 is niet zomaar een doorgeefluik. Het apparaat beschikt namelijk over een Dolby en DTS decoder en kan stereosignalen omzetten naar surroundgeluid. Ook is er Variabele lip sync aanwezig voor het synchroniseren van beeld en geluid. Met de meegeleverde afstandsbediening is het systeem op afstand aan te sturen, kun je onder meer de speakerlevels instellen en kun je het surroundformaat kiezen.

De Teufel Decoderstation 5 Mk2 is per direct verkrijgbaar op de website van Teufel en heeft een prijs van 199,99 euro. Het apparaat is ook in combinatie met een luidsprekersysteem te bestellen, bijvoorbeeld in het Central A | Consono 35 home cinema systeem dat we reeds getest hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.