Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony wil WK 2014 opnemen en uitzenden in 4K Ultra HD

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2013, 12:12 CategorieDigitale tv

Op het gebied van tv is 4K Ultra HD de trend van dit jaar, met vele nieuwe tv’s die de hoge resolutie ondersteunen. Ook Sony is één van de voorstanders van de nieuwe techniek maar niet alleen op het gebied van tv’s. De Japanse fabrikant zet zich ook in om sportevenementen in 4K-resolutie te filmen en naar de huiskamer te brengen.

Sony heeft CES 2013 behoorlijk wat aandacht besteed aan de nieuwe 4K-resolutie, onder meer met de introductie van verschillende 4K Ultra HD tv’s, een marketingcampagne en de introductie van een 4K mediastreamer. Daar houdt het echter voor Sony niet bij op want de fabrikant wil ook alles op alles zetten om voldoende 4K content de huiskamer in te krijgen, één van de belangrijkste beperkingen van de 4K Ultra HD op dit moment.

Eerder gaf Sony al aan samen met de Engelse BBC Wimbledon dit jaar in 4K-resolutie te zullen opnemen en mogelijk op speciale plekken uit te zenden. Het via de kabel of satelliet uitzenden van het materiaal is nog niet mogelijk door de benodigde bandbreedte en hoge compressie. Sony verwacht echter dat de problemen voor de distributie op tijd opgelost zijn zodat het WK voetbal in 2014 in 4K opgenomen en uitgezonden kan worden. Het besluit om dit te doen wordt genomen na een aantal tests in de komende maanden, waaronder de Confederations Cup en Wimbledon.

Om het 4K-materiaal te kunnen bekijken heb je echter wel een gloednieuwe 4K Ultra HD tv nodig en hiervoor moet helaas wel minimaal 4.500 euro neergelegd worden.

Via: Techradar

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.