Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony PlayStation 4 voor eind dit jaar te koop voor 399 euro

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2013, 10:22 CategorieGaming

Sony heeft afgezien van wat details en games nog maar weinig prijsgegeven over de nieuwe PlayStation 4 game console maar daar kwam afgelopen nacht tijdens de E3-beurs verandering in. De Japanse fabrikant maakte bekend dat de PS4 voor het einde van dit jaar nog in de winkels moet liggen voor een prijs van 399 euro.

Prijs PlayStation 4

Met een prijs van 399 euro is de PlayStation 4 100 euro goedkoper dan de Xbox One van Microsoft maar hierbij moet gezegd worden dat de PS4 zonder camera geleverd wordt, terwijl de Kinect-camera wel standaard bij de Xbox One zit. Verder wordt de PS4 geleverd met één controller, een USB-kabel en een HDMI-kabel. Zowel de PlayStation 4 als de Xbox One beschikt over een ingebouwde harddisk van 500GB.

Accessoires

De randapparatuur omvat een draadloze controller (DUALSHOCK 4) en een PlayStation-camera. De adviesprijs voor de controller is bij de introductie 59 euro. De camera heeft een adviesprijs van 49 euro. Beide accessoires zijn in “Jet Black” verkrijgbaar.

Uiterlijk en aansluitingen

Nou is de prijs natuurlijk belangrijk, maar Sony heeft afgelopen nacht ook voor het eerst het uiterlijk van de nieuwe console getoond. Opvallend is dat Sony net als Microsoft gekozen heeft voor een design met rechte hoeken. De PS4 is net als de PS3 zwart, maar wordt in twee vlakken gescheiden door een lichtgevende blauwe streep. De voor- en achterzijde van de behuizing staan onder een lichte hoek. Daarmee zijn de stroomknop en schijfopening goed toegankelijk bij zowel horizontale als verticale oriëntering. Bovendien worden de kabels hierdoor mooi verborgen. Wat betreft de aansluitingen beschikt de console over HDMI en optical uit, twee USB 3.0 poorten en één AUX voorgebruik met de camera.

PS4

PS4 specificaties

 • Harddisk: 500GB
 • CPU: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores
 • GPU: 1.84 TFLOPS, AMD Radeon
 • RAM: 8GB GDDR5
 • LAN: Ethernet (10base-T, 100base-TX, 1000base-T)
 • WiFi: IEEE 802.11 b/g/n
 • Bluetooth 2.1 (EDR)
 • Twee USB 3.0 poorten
 • AUX
 • HDMI
 • Digitale optische audio uitgang
 • Blu-ray speler ingebouwd

Meer details over gamen op de PS4

Sony heeft tijdens de E3-beurs ook nog wat extra details bekendgemaakt. Zo hoeft de console niet zoals de Xbox One eenmaal per 24 uur verbinding te maken met het internet, kunnen tweedehands games zonder beperking gespeeld worden en moet je een PlayStation Plus abonnement dat minder dan 5 euro per maand kost afsluiten om online multiplayer games te spelen. Bij een dergelijk abonnement wordt ook game-data in de cloud opgeslagen.

Games op de PlayStation 4

De eerste software die door softwareontwikkelaars en -uitgevers wordt uitgebracht zijn Destiny van Bungie in samenwerking met Activision Publishers, Diablo III van Blizzard Entertainment, KINGDOM HEARTS III en FINAL FANTASY XV van SQUARE ENIX, Assassin’s Creed IV Black Flag en Watch Dogs van Ubisoft Entertainment, NBA 2K14 van 2K Sports, The Elder Scrolls Online van Bethesda Games Studios en Mad Max van Warner Bros. Bovendien ontwikkelt SCE Worldwide Studios meer dan 30 titels, waaronder 12 geheel nieuwe IP’s. Daaronder zijn Killzone: Shadow Fall, Knack, inFAMOUS: Second Son, #DRIVECLUB en The Order: 1886.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.