Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp lanceert 90-inch LC-90LE757E led tv

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2013, 12:17 CategorieLcd en led tv's

Sharp heeft dit jaar al een aantal grootformaat lcd tv-series gelanceerd, waaronder de LE857E-serie en de LE752E-serie. Maar, het kan allemaal nog groter dan groot. Sharp introduceert vandaag namelijk een 90-inch led tv in Nederland, de LC-90LE757E. Op het moment van schrijven is dit de grootste led tv ter wereld.

Sharp LC-90LE757E

De nieuwe LC-90LE757E Aquos tv van Sharp is maar liefst 1.2 meter hoog en beschikt over de nieuwste beeldtechnieken en features. Zo is de tv uitgerust met het nieuwste type XGEN 3D-paneel, Active Motion 200Hz-technologie, een ingebouwde triple HD-tuner, USB-poorten, actieve 3D weergave en 2D naar 3D conversie. De tv beschikt over een Full HD 1080p resolutie en volgens Sharp moet dit op een kijkafstand van 3.5 meter zorgen voor de beste beeldkwaliteit met indrukwekkende details.

Middels het Aquos Net+ Smart tv platform op de LC-90LE757E is het mogelijk te surfen op internet, bestanden uit te wisselen met mobiele apparaten en toegang te krijgen tot diverse on-demand portals. Bovendien is de TV geschikt voor Skype en werkt deze samen met de nieuwe Aquos Remote Lite app van Sharp, voor iOS en Android. Een smartphone of tablet wordt hiermee een volledig functionele afstandsbediening.

Eén van de aanvullende functies is de optionele Wallpaper-modus, die de TV in stand-by-modus in een kunstwerk of een fotolijst kan veranderen. Het beeld wordt daarbij met een laag helderheidsniveau weergegeven, zodat de weergave op een ‘echte’ foto lijkt die volledig bij de stijl van de kamer kan aansluiten. In de Wallpaper-modus verbruikt de TV minder stroom en kan een timer worden ingesteld.

Ondanks het grote formaat heeft de TV een slanke omlijsting en aluminiumafwerking. Het gewicht bedraagt 64 kilo (zonder de voet) en het toestel is minder dan 12 centimeter diep, waardoor de TV eenvoudig aan de muur kan worden bevestigd. Dankzij de direct led achtergrondverlichting beschikt de tv over het Europese energielabel A++.

Prijs en beschikbaarheid

De 90-inch LC-90LE757E tv is inmiddels verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 12.999 euro. Alle specificaties vind je in het Sharp 2013 lcd tv overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.