Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung en LG komen tijdens IFA 2013 met 75 en 77-inch oled tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 14:49 CategorieOled tv's

De eerste oled tv’s hadden vorig jaar al op de markt moeten verschijnen maar door problemen met de productie en de hoge kosten kunnen we op dit moment alleen nog maar naar de winkel voor LG’s 55-inch 55ME970V oled tv. Toch zouden zowel LG als Samsung in september wederom nieuwe modellen met een groter formaat presenteren.

Grotere modellen Samsung en LG

Er zijn de afgelopen weken verschillende berichten verschenen over de uitgestelde verkoop van oled tv’s en er verscheen zelfs een gerucht dat Samsung en LG, de grote voorstanders van oled, zich voorlopig weer zouden focussen op lcd. Nieuwe geruchten uit Korea beweren echter het tegenovergestelde. Zowel Samsung als LG zou tijdens IFA 2013, een beurs die begin september plaatsvindt in Berlijn, grotere oled tv’s tonen.

Samsung zou werken aan een oled tv met een formaat van 75-inch, terwijl LG weer net wat groter gaat met een formaat van 77-inch. Tot nu toe hebben beide fabrikanten alleen nog modellen met een formaat van 55-inch gepresenteerd. Volgens de bronnen van het Koreaanse ETNews zouden de grotere modellen eind dit jaar of begin 2014 op de markt moeten verschijnen, maar kijkend naar de prijsstelling van de huidige oled tv’s lijkt dat zeer onwaarschijnlijk. Voor een 55-inch oled tv moet namelijk al 8.000 euro betaald worden.

Gebogen oled tv’s

Eerder deze week verstuurde LG een uitnodiging naar de Nederlandse pers waaruit we op konden maken dat de Koreaanse fabrikant dit jaar wel met gebogen oled tv’s naar Nederland komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.