Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

RTL gaat de concurrentie aan met video-on-demand dienst Netflix

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2013, 13:24 CategorieStreamingdiensten

Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse video-on-demand dienst Netflix voor het einde van dit jaar ook beschikbaar zal zijn in Nederland. De dienst biedt onbeperkte toegang tot het gehele aanbod voor een bedrag van 7,99 euro per maand en is hierdoor voor velen interessanter dan de vele diensten die momenteel in Nederland beschikbaar zijn waarbij je per film of serie betaalt.

Toch zal Netflix niet zomaar de markt kunnen veroveren. RTL heeft namelijk al aangekondigd de concurrentie met de dienst aan te gaan. Arno Otto, directeur van de digitale divisie van RTL Nederland, laat weten dat de zender binnenkort een uitbreiding van de RTL XL dienst lanceert. Deze uitbreiding moet het mogelijk maken voor gebruikers om onbeperkt content te bekijken voor een vast bedrag per maand. RTL wil zich ook onderscheiden door met name ook content van Nederlandse bodem aan te bieden, waaronder series en films, en zich te richten op eigen content.

Wanneer de nieuwe dienst van RTL van start gaat en wat het maandbedrag zal worden is op dit moment nog niet bekend.

Via: Emerce

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.