Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic komt met nieuwe heldere en compacte projectoren

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2013, 17:19 CategorieProjectors

Panasonic lanceert vandaag twee nieuwe series projectoren die een compact formaat combineren met een hoge helderheid. De PT-DZ870 serie met heldere WUXGA 1-chip DLP-projectoren en de PT-DZ13K serie met compacte projectoren van 12.000 lumen zijn vanaf nu beschikbaar.

De Panasonic PT-DZ870 serie bestaat uit drie modellen: de PT-DZ870, de PT-DW830 en de PT-DX100. Het paradepaardje van de serie, de PT-DZ870, is met een helderheid van 8.500 lumen momenteel de helderste WUXGA 1-chip DLP-projector in dit segment. De PT-DW830 heeft 8.500 lumen en WXGA-resolutie, terwijl de PT-DX100 over 10.000 lumen en XGA-resolutie beschikt. Daarnaast is de hele PT-DZ870 reeks compatibel met DIGITAL LINK, waarmee video en audio in HD en controlesignalen over een CAT5e kabel (of hoger) verstuurd kunnen worden.

Het topmodel van de Panasonic PT-DZ13K reeks, de PT-DZ13K, moet volgens Panasonic een superieure beeldkwaliteit van 12.000 lumen garanderen en is de meest compacte projector in zijn klasse. De serie omvat vier modellen: de PT-DZ13K met 12.000 lumen en WUXGA-resolutie; de PT-DS12K met 12.000 lumen en SXGA+-resolutie; de PT-DW11K met 11.000 lumen en WXGA-resolutie en de PT DZ10K met 10.600 lumen en WUXGA-resolutie.

Dankzij het simultaan gebruik van twee lampen en een nieuw lampaansturingssysteem zijn de PT-DZ870 en PT-DZ13K reeks in staat om een hoge helderheid en een hoog contrast te leveren in een klein frame. Bovendien zorgt het simultaan gebruik van twee lampen ervoor dat het uitvallen van één lamp de projectie niet onderbreekt. Ook kunnen de projectoren 24/7 functioneren door de afwisselende werking van de lampen. Beide reeksen zijn 3D-compatibel en ondersteunen verschillende 3D-formats, waaronder frame packing, side by side, top and bottom, line by line en simultaan. Met de ingebouwde Geometric Adjustment-functie kunnen de projectoren uit de twee reeksen ook op bolvormige, cilindrische en andere speciaal gevormde ‘schermen’ projecteren. Daarnaast ondersteunen beide reeksen portrait mode en de projectie van rechtopstaande beelden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.