Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-8020 instap stereo receiver

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2013, 13:01 CategorieReceivers

Onkyo heeft deze week de line-up stereoproducten uitgebreid met de nieuwe TX-8020 receiver. Dit instapmodel is volgens de fabrikant met name gericht op het weergeven van een rijk en dynamisch analoog geluid, zonder veel toeters en bellen.

Onkyo TX-8020 stereo receiver

De Onkyo TX-8020 is een audiocomponent gericht op gebruikers die geen videomogelijkheden nodig hebben maar opzoek zijn naar een betaalbare en veelzijdige versterker voor alle componenten in het home cinema systeem. De receiver is dan ook voorzien van drie digitale (één optisch en twee coaxiaal) en vijf analoge ingangen voor audio vanaf onder meer tv’s, Blu-ray spelers en gameconsoles. Ook beschikt het apparaat over een FM/AM tuner met 40-presets en RDS, en een phono-aansluiting voor het koppelen van een platenspeler.

onkyo-TX-8020-2

Twee sets banana plug-compatibele A/B speakerterminals aan de achterzijde maken het mogelijk een paar speakers met een weerstand van 4 tot 16 Ohm aan te sluiten. Ook is het mogelijk twee paar 8 tot 16 Ohm speakers (A+B) te koppelen voor een multi-room opstelling. De receiver is uitgerust met Onkyo’s Wide Range Amp Technology en een ‘low-negative-feedback amp circuit’. Het linker en rechter kanaal zijn volledig gescheiden en discreet zodat de kans op ruis minimaal is. Voor het afregelen van de audioweergave beschikt de TX-8020 over bas, treble en balans instellingen.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo TX-8020 moet vanaf augustus in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van 249 euro. De receiver komt in een zilveren en een zwarte uitvoering.  • Delen:

Reacties

  1. peter
    26 juni, 2013 om 16:02

    Heb het idee wanneer je hier ook een hdmi aansluiting op zou maken dat het ook een grote markt kan zijn. Is alleen kenwood die dat heeft. Eventueel ook met upscaler lipsync enz.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.