Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert CS-255 en CS-255DAB mini hifisystemen

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2013, 12:45 CategorieLuidsprekers

Na gisteren een nieuwe stereo receiver gelanceerd te hebben komt Onkyo vandaag met twee nieuwe mini hifisystemen. De CS-255 en CS-255DAB zijn volgens Onkyo gericht op gebruikers die op zoek zijn naar een authentieke stereo-ervaring.

Beide compacte hifisystemen beschikken over een cd-speler en gecertificeerde oplaad-aansluitingen voor oudere en nieuwe iPhone/iPod modellen. De oudere modellen kunnen gekoppeld worden met de USB-poort terwijl de nieuwe modellen gebruik kunnen maken van het Lightning charging dock. Daarnaast is het mogelijk audio weer te geven vanaf compatibele smartphones en tablets via USB, of door gebruik te maken van de 3.5 mm input. De CS-255DAB beschikt ook over over een DAB/DAB+ tuner met 40 presets, naast een analoge FM radio.

Onkyo-CS-255-2

Naast een grote hoeveelheid afspeelmogelijkheden zijn de systemen ingericht voor een optimale audioweergave. Zowel de CS-255 als de CS-255DAB wordt aangestuurd door een digitale versterker en is voorzien van twee-weg speakers. De speakers beschikken over een 10cm cone driver, een 2cm dome tweeter en een design dat de geluidskwaliteit positief moet beïnvloeden. Volgens Onkyo houden de speakers ook op hoog volume goed stand, met een overtuigende weergave van lage tonen.

De Onkyo CS-255 komt in verschillende kleurvarianten, terwijl de CS-255DAB alleen in een witte afwerking gelanceerd wordt. De Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.