Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Netflix dit jaar nog beschikbaar in Nederland’

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2013, 12:46 CategorieDigitale tv

Er gaan al maanden geruchten dat de populaire video-on-demand dienst Netflix naar Nederland gaat komen en afgelopen april werden deze geruchten weer aangewakkerd door uitspraken van het bedrijf over een uitbreiding in Europa. Vandaag zijn er wederom berichten verschenen dat de dienst dit najaar nog in Nederland uitgerold wordt.

Emerce weet te melden dat Judith Hordijk van Pathé Thuis tijdens Connected 2013, het congres van Telecompaper, een uitspraak gedaan heeft over de komst van Netflix naar Nederland. Hordijk zou aangegeven hebben dat zowel Pathé als betaalzender HBO rekening houden met de komst van de video-on-demand dienst.

Hoewel Netflix onbeperkt toegang biedt tot het complete aanbod aan films en series voor een vast bedrag per maand maken HBO en Pathé zich geen zorgen. Volgens Hordijk heeft Pathé Thuis een ander zakelijk model dat uitgaat van recente films, terwijl Netflix een breed aanbod heeft. Pathé Thuis is inmiddels beschikbaar via diverse platformen, waaronder Smart tv’s van onder meer Philips, LG en Samsung. Klanten betalen binnen deze dienst een bedrag van 5 tot 7 euro per film.

Netflix zelf heeft de geruchten nog niet bevestigd maar het wijst er steeds meer op dat de dienst binnenkort naar Nederland komt. Zo was het bedrijf eind vorig jaar al op zoek naar Nederlandse werknemers.

 • Delen:

Reacties

 1. peter
  13 juni, 2013 om 21:25

  Vind Pathe thuis erg prijzig. 6euro voor een ‘HD’film die naar mijn mening lang niet van een blu-ray kwaliteit is.

 2. Yahya
  14 juni, 2013 om 13:01

  Laat maar komen. Hoog tijd dat we een fatsoenlijk betaalmodel krijgen voor films en series.
  In plaats van alleen maar klagen dat mensen illegaal downloaden…

 3. Kees
  25 juni, 2013 om 14:27

  Laat maar komen worden de andere aanbieders misschien wakker geschud.
  Ik ga toch geen 6 €€RO voor een film betalen dan wil ik ook een doosje en een dvd erbij voor die prijs.
  Voor dat bedrag wil ik hem in mijn kast hebben.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.