Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft maakt prijs en lanceerdatum Xbox One bekend

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2013, 10:00 CategorieGaming

Eind vorige maand onthulde Microsot haar nieuwe Xbox One gameconsole maar wist nog niks te vertellen over de prijs en beschikbaarheid. Afgelopen nacht heeft het bedrijf tijdens de E3-beurs alle informatie bekendgemaakt. De Xbox One moet op 21 november in Europa te koop zijn en krijgt een prijs van 499 euro.

Xbox One 499 euro

Of de nieuwe Xbox One ook op die datum naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk maar het is wel aannemelijk. Voor die tijd zal Microsoft starten met pre-orders voor diegenen die ongeduldig zijn. Het is echter nog niet duidelijk wat je voor 499 euro exact meegeleverd krijgt qua accessoires, en wat accessoires als controllers los gaan kosten. Met deze prijs is het nieuwe model wel wat duurder dan de Xbox 360 toen deze gelanceerd werd. Inclusief harddisk kostte dat model 399 euro.

Xbox One specificaties

 • Harddisk: 500GB
 • Processor: AMD x86-processor met 8 cores
 • RAM: 8GB
 • WiFi: 802.11n-wifi
 • USB 3.0
 • HDMI pass-through voor TV settopbox
 • Blu-ray speler ingebouwd
 • Kinect: 1080p resolutie en 30fps
 • Xbox SmartGlass
 • Niet compatibel met Xbox 360-games

Ook nieuwe Xbox 360

Toch ging het afgelopen nacht niet alleen over een compleet nieuwe console. Microsoft introduceert namelijk vandaag ook een nieuwe versie van de huidige Xbox 360. Deze console is volgens het bedrijf een stuk kleiner, stiller en sneller dan de versie die reeds te koop is. De kleinere Xbox 360 krijgt een prijs van 199,99 dollar voor een 4GB-versie en 299,99 dollar voor een 250GB-versie. De nieuwe Xbox 360 moet binnenkort ook in Nederland verschijnen.

Games

Voor beide consoles werden diverse nieuwe games aangekondigd, waaronder een nieuwe ‘Halo’-titel, ‘Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’ en ‘Forza Motorsport 5’ exclusief voor de Xbox One, en ‘Max: The Curse of Brotherhood’, ‘World of Tanks’ en ‘Dark Souls II’ voor de Xbox 360. Verder krijgt elke Xbox Live Gold-member tot eind 2013 elke maand twee gratis games ter download aangeboden. • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.