Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz introduceert SR5008, SR6008 en SR7008 receivers

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2013, 14:35 CategorieReceivers

Vorige maand introduceerde Marantz al twee nieuwe compacte A/V receivers in de vorm van de NR1504 en NR1604, maar ook aan diegenen die wat meer verlangen van hun receiver wordt gedacht. Marantz komt komende zomer namelijk met de nieuwe SR5008, SR6008 en SR7008 A/V receivers.

Marantz SR5008, SR6008 en SR7008

De nieuwe SR-serie receivers van Marantz is op verschillende punten verbeterd en uitgebreid ten opzichte van de huidige generatie. Alle drie de nieuwe receivers zijn uitgerust met HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) techniek en het current-feedback circuit van de fabrikant. Daarnaast zijn de speakerterminals verbeterd en zijn de receivers voorzien van een gebruiksvriendelijke on-screen setup assistent.

Wat betreft het design heeft Marantz weinig grote aanpassingen gedaan. De receivers zijn voorzien van het bekende “star and circle” display en een gebogen paneel aan de voorzijde. Binnenin zijn echter een hoop nieuwe of verbeterde functies en features te vinden. Zo beschikken de SR5008, SR6008 en SR7008 receivers allemaal over ondersteuning voor Apple’s AirPlay streaming. Hiermee is het mogelijk eenvoudig muziek naar de receiver te streamen vanaf een iOS-apparaat en Mac of PC met iTunes. Daarnaast kan muziek geluisterd worden via diverse streamingdiensten als Spotify en Pandora, en kun je natuurlijk media naar de receiver streamen middels DLNA.

Alle receivers in de nieuwe serie beschikken verder over Audyssey MultEQ XT voor een automatische kalibratie van de receiver en aangesloten speakers, zeven HDMI-ingangen met 3D, ARC en 4K ondersteuning, 7.2-kanaals (11.2-kanaals op de SR7008) pre-out aansluitingen, 7.1-kanaals multikanaals analoge uitgangen, een USB-poort, 4K Ultra HD pass-through en upscaling, en I/P en RS-232 Control. Ook kunnen alle receivers bediend worden met de Marantz Remote App voor iOS en Android.

Marantz SR5008 AV receiver

Het goedkoopste model is de SR5008. Deze receiver beschikt onder meer over een 7.2-kanaals configuratie met een vermogen van 100 Watt per kanaal, een ethernetpoort, zeven HDMI poorten voor het koppelen van apparatuur, en ondersteuning voor de meest recente en populaire audio- en videoformaten. De receiver kan ook een tweede en derde zone van audio voorzien en middels een optionele Bluetooth-adapter kan muziek vanaf veel mobiele apparaten gestreamd worden.

Marantz-SR5008-receiver

Marantz SR6008 AV receiver

Een stapje hoger vinden we de 7.2-kanaals SR6008 receiver met een vermogen van 110 Watt per kanaal. Deze receiver beschikt over dezelfde features en functies als de SR5008 maar voegt daar onder meer DTS Neo:X en Audyssey DSX aan toe voor een ‘3D’ audioweergave door het gebruik van extra speakers. Middels een extra HDMI-uitgang kan audio- en videomateriaal naar een andere ruimte gestuurd worden. Voor multi-zone weergave wordt ook gebruik gemaakt van digitaal naar analoog audioconversie.

Marantz-SR6008-receiver

Marantz SR7008 AV receiver

De SR7008 is een 9.2-kanaals A/V receiver met een vermogen van 125 Watt per kanaal. Dit model is uitgerust met een een klep aan de voorzijde waarachter zich aansluitingen en knoppen bevinden. Verder is de receiver voorzien van drie HDMI-uitgangen, DTS Neo:X en Audyssey DSX ondersteuning voor weergave via een 9.2-kanaals luidsprekersysteem, Audyssey MultiEQ XT32 en Sub EQHT voor een geavanceerde kalibratie van het home cinema systeem, en Audyssey LFC wat ervoor moet zorgen dat de lage tonen mensen in andere kamers (op appartementen) niet storen.

Marantz-SR7008-2-receiver

Prijs en beschikbaarheid

De SR5008, SR6008 en SR7008 receivers van Marantz moeten vanaf augustus in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van respectievelijk 849 euro, 1.099 euro en 1.599 euro.  • Delen:

Reacties

  1. Van kalkeren
    29 december, 2018 om 20:01

    Graag wil ik als dat mogelijk is een boekje ontvangen van de marantz sr5008 wij hebben hem van mensen overgenomen maar zij hadden er geen beschrijving meer van ik hoop dat u ons ermee kan helpen met vriendelijke groet willy van kalkeren schenkhorst 16 3905ce Veenendaal

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.