Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt Curved OLED TV eind dit jaar naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2013, 11:47 CategorieOled tv's

Gisteren maakte LG al bekend dat er dit jaar nog twee modellen aan de 4K Ultra HD tv line-up toegevoegd worden en vandaag maakt de fabrikant bekend dat ook het assortiment oled tv’s uitgebreid zal worden. Voor het einde van dit jaar moeten we namelijk naar de winkel kunnen voor ’s werelds eerste gebogen oled tv.

LG Electronics Benelux heeft gisteren de eerste gebogen oled tv in Europa aan de Nederlandse pers getoond. LG noemt het model de Curved OLED TV en geeft aan dat het gebogen display moet zorgen dat het hele schermoppervlak op gelijke kijkafstand van het oog is. LG deed naar eigen zeggen meer dan vijf jaar onderzoek naar de optimale kromming voor deze televisie. Hierdoor geeft de tv volgens de fabrikant haarscherp beeld zónder visuele vervorming en detailverlies aan de randen.

De oled technologie is een van de meest innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren op het gebied van televisie. Waar contrast in lcd en led televisies door de jaren heen steeds beter is geworden, lijkt het ultieme contrast eindelijk bereikt te zijn in oled televisies: de oled pixels worden individueel verlicht en kunnen daardoor zelfstandig een kleur weergeven. De reactiesnelheid van de oled televisie is meer dan honderd keer sneller dan die van led televisies, waardoor snelle bewegingen nog steeds kristalhelder worden weergegeven.

Toch verschilt de gebruikte oled-technologie ook weer per fabrikant. LG maakt namelijk gebruik van de WRGB-technologie. De LG oled pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten de traditionele drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. LG voegt een witte subpixel toe (WRGB), waardoor volgens de fabrikant een breder kleurenpalet en lager energieverbruik bereikt wordt.

LG’s Curved OLED TV is dunner dan een smartphone (4,3 mm) en weegt slechts 17 kilo. De transparante voet van de televisie, de Crystal Stand, creëert de illusie van een zwevend beeldscherm. De televisie is aan de achterkant bedekt met koolstofvezel, een duurzaam en sterk materiaal dat gebruikt wordt voor onder andere vliegtuigen. De tv beschikt ook over Clear Speakers. Deze luidsprekers zijn bijna onzichtbaar verwerkt in de doorzichtige voet en moeten een helder geluid weergeven.

De Curved OLED televisie, de 55EA9809, wordt nog in 2013 verwacht. De prijs zal dan ook bekend worden gemaakt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.