Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Japan wil in 2020 beginnen met 8K Ultra HD uitzendingen

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2013, 13:23 CategorieDigitale tv

Op dit moment moeten we nog wennen aan de komst van de 4K-resolutie die een viermaal scherpere weergave dan Full HD brengt maar in Japan maakt met zich al op voor de komst van 8K Ultra HD. De Japanse overheid houdt zich er zelfs al mee bezig en wil in 2020 de eerste 8K Ultra HD uitzendingen op grote schaal starten.

Het Japanse Ministerie van Binnenlandse Zaken doet er alles aan om ook op het gebied van techniek voorop te blijven lopen en laat deze week weten dat 2020 het jaar is dat 8K Ultra HD moet doorbreken. Natuurlijk zit er een reden achter want dat jaar worden mogelijk de Olympische Spelen in Japan gehouden. Om te laten zien waar het land tot in staat is op het gebied van techniek is het opnemen en uitzenden in 8K een indrukwekkend streven.

Maar, ook dat is niet alles want de Japanse overheid wil ook dat Japan het eerste land is waar gestart wordt met grootschalige 4K-uitzendingen. Volgend jaar moet de Japanse omroep NHK al van start gaan met deze uitzendingen. In eerste instantie wordt het signaal via de satelliet verstuurd naar de huiskamers waarna het ook via zendmasten gedistribueerd moet worden. Twee jaar later moeten de eerste tests met 8K Ultra HD materiaal, dat zestien maal scherpere beelden dan Full HD verzorgt, van start gaan.

Voor het zover is moeten er nog een aantal drempels overwonnen worden, met name met betrekking tot de compressie van het materiaal en natuurlijk de verkoop van tv’s die de hoge resolutie kunnen weergeven. Op dit moment kunnen we ons maar beter bezighouden met de mogelijkheden van 4K Ultra HD. Onder meer Sony is momenteel aan het werk om het WK voetbal in 2014 in 4K naar de huiskamer te brengen.

Via: Advanced Television

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.