Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

iXoost: een dockingstation met het uiterlijk van een motor

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2013, 11:44 CategorieAccessoires

Muziekliefhebbers zijn niet per definitie ook liefhebbers van auto’s. Maar ben jij dat wel en heb je een iPhone of iPod? En een dikke portemonnee? Dan is de iXoost misschien wel de perfecte dockingstation voor jou!

iXoost: Je moet er van houden

We hebben al wat opvallende dockingstations voorbij laten komen, zoals de Loewe Soundbox en de Zeppelin Air van Bowers & Wilkins. Maar de iXoost is een verhaal apart. Met het uiterlijk van een motoronderdeel is de iXoost serie een opvallende verschijning. In de dockinstations heeft de ontwerper, Micro Pecorari, uitlaatspruitstukken verwerkt van echte auto’s. Er zijn bijvoorbeeld uitlaatspruitstukken van Ferarri, Bugatti en Maserati gebruikt. 

De naam iXoost is, zoals je misschien al wel verwacht had, afgeleid van het Engelse exhaust. Er zijn drie varianten van de Italiaanse dockingstation, namelijk de òt (8-cilinder), de dês (10-cilinder) en de dàdês (12 cilinder). Italiaanse namen voor een bijzonder Italiaans ontwerp.

Kunst mag wat kosten

Dit is een dockingstation dat je niet koopt om alleen muziek mee af te spelen. Je koopt ook een stukje kunst. Kunst dat je ergens in huis tentoon stelt. En zoals vaker met kunst hangt er ook aan de iXoost een stevig prijskaartje. De goedkoopst, de òt begint bij €5.000 en de duurste, de dàdês heeft een vanafprijs van €6.800. Voor dat geld krijg je wel een dockingstation dat volledig met de hand is gemaakt en dat je helemaal naar eigen wens kunt laten bouwen. 

In het filmpje hieronder demonstreert de bedenker het apparaat. Helaas geen muziek. Onder het filmpje is hierover het volgende te lezen: “Sorry but no songs because of the copyright.”

  • Delen:

Reacties

  1. peter
    13 juni, 2013 om 21:33

    Dit is dan weer waanzinnig subtiel. Echt heel mooi.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.