Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema systemen om bij weg te dromen #2: De Bibliotheek

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2013, 9:43 CategorieUltieme home cinema systemen

Soms is het lekker om weg te dromen bij home cinema’s die mensen thuis hebben staan. Bijna onbereikbaar soms, maar leuk om naar te kijken. Daarom willen we jullie wekelijks home cinema systemen voorschotelen die de moeite waard zijn om te delen. Soms zijn ze mooi, soms zijn ze handig, maar ze zijn altijd heel bijzonder. Deze week: Het home cinema systeem van de afbeelding hierboven, de bibliotheek van Jeremy Kipnis.

Geen zin meer om te lezen

De Amerikaan Jeremy Kipnis wilde zijn bibliotheek niet meer alleen gebruiken om te lezen. Als hij geen zin meer had om te lezen vond hij het fijn om een filmpje te kijken. Daarom heeft hij in 2008 zijn bibliotheek voorzien van een, volgens hem, ultieme home cinema setup. Het is al een oudje, maar volgens mij indrukwekkend genoeg om lekker bij weg te dromen.

Er zijn kosten nog moeite gespaard voor dit project en meneer Kipnis kreeg een rekening thuisgestuurd van 6 miljoen dollar voor deze droomruimte. Daarnaast is hij de grootste klant van de energiemaatschappij met een maandelijkse rekening van $1.000.

De ingrediënten van deze Home Cinema

In deze ruimte staat alleen maar het beste van het beste en zeker voor deze tijd. Let wel: we hebben het hier over 2008, 5 jaar geleden! Een kleine greep uit de apparatuur:

 • Sony Ultra-High-Resolution SRX-S110 digitale projector die een resolutie van 4.096 x 2.160 aan kan;
 • Dolby 8.8 audiosysteem;
 • 8 Snell THX Cinema & Music Reference speakertorens;
 • 8 subwoofers;
 • 8 center speakers.

Natuurlijk is de opstelling met de tijd meegegroeid, dus de volledige lijst met apparatuur kun je op de website van Jeremy Kipnis zien.

Weinig bescheiden

Dat Jeremy Kipnis weinig bescheiden is zie je ook terug aan de naam van de opstelling: Kipnis Studio Standard (KSS). In welke ruimte zou jij het liefst je films kijken? Één van de Batcaves van vorige week of de KSS? Ik lees er graag over in de reacties en lees ook welke ultieme home cinema systemen jij op het web bent tegengekomen.

Bekijk ook eerder gepubliceerde ultieme home cinema systemen die de moeite waard zijn om te bekijken en te delen.

 • Delen:

Reacties

 1. peter
  21 juni, 2013 om 23:55

  Het Martijn, ben vanmiddag bij raphsody geweest en daar een nieuwe 3D beamer van 12000 euro bekeken met avatar en alice in wonderland en dat was indrukwekkend. Ook de speakers van magico maakte een diepe indruk. Heb ze verteld dat je ook een review wilde doen van een hi-end homecinema set en hoewel ze nog nog niet klaar zijn met de opstelling kan je contact met ze opnemen. Hoop dat je er wat aan hebt. Mvg peter.

  • peter
   21 juni, 2013 om 23:56

   Moet natuurlijk (hey martijn) zijn:-)

  • Martijn Chel
   22 juni, 2013 om 2:04

   He Peter,
   Cool! Klinkt top.
   Enig probleem is dat ik niet vanuit Nederland werk dus ik moet even kijken wanneer ik weer in Holland ben. Ga ik zeker achteraan! Thanks.
   p.s. Als je het tegen de Martijn van dit artikel had, wellicht vindt hij het leuk om te doen 🙂

   • peter
    22 juni, 2013 om 9:42

    Goede morgen Martijn. Was vergeten dat er een nieuwe Martijn was:-) Maakt denk dat het niet uitmaakt wie er naar toe gaat maar zoals gezegd was de set nog niet klaar. Was een verkeerde versterker geleverd en dan tunen ze nog alles na. Mischien ook leuk om gelijk een stereo verslag te maken. Hadden nu een set staan met magico s1 en s5 waarvan een set rond de 100.000 kost. Denk dat je er mischien zelf naar toe moet gaan want de cappachino is legendarisch:-) . Zou wel van tevoren even bellen zodat Harry(eigenaar) of Mischel er is. Ze weten er in iedergeval vanaf.

   • Martijn Chel
    22 juni, 2013 om 11:20

    Haha, klinkt helemaal top. En goede cappuccino gaat er altijd in 🙂 Thanks.

   • peter
    22 juni, 2013 om 15:06

    Schrijven is ook een vak moet idd cappuccino en rhapsody zijn:-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.