Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DVDO lanceert Quick6 4K HDMI switcher

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 11:46 CategorieAccessoires

Met alle nieuwe 4K Ultra HD tv’s die de afgelopen weken en maanden gelanceerd zijn moeten we natuurlijk gaan nadenken over de compatibiliteit van andere componenten in je home cinema systeem met 4K-materiaal. De kans is groot dat bijvoorbeeld je receiver nog niet voor deze content ingericht is. Om deze reden heeft DVDO de Quick6 HDMI switcher ontwikkeld.

Dit apparaat beschikt over zes 300MHz HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen, allen met ondersteuning voor 4K Ultra HD materiaal. Daarnaast is er ondersteuning voor InstaPrevue waarmee live picture-in-picture previews van alle aangesloten apparaten getoond kunnen worden, en is er ondersteuning voor MHL compatibele mobiele apparaten en Audio Return Channel. Ook is de switcher uitgerust met optische en digitaal coaxiale uitgangen en een USB poort om de firmware te updaten.

In tegenstelling tot andere HDMI switchers is de Quick6 speciaal ontworpen om samen te gaan met bestaande A/V receivers. Hierdoor kun je jouw systeem met 4K ondersteuning klaarmaken voor de toekomst. De Quick6 moet vanaf juni 2013 te koop zijn voor een aanzienlijke prijs van 399 Britse Ponden. Dit komt omgerekend neer op zo’n 470 euro. Maar, als je minimaal 4.500 euro uitgeeft voor een 4K tv dan is dit natuurlijk een schijntje.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.