Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha introduceert A-S3000 en CD-S3000 stereocomponenten

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2013, 16:47 CategorieNieuws

Yamaha heeft deze week een aantal nieuwe producten aangekondigd. Voor de home cinema fans werden drie nieuwe Aventage receivers geïntroduceerd en voor de fans van een stereogeluid komt de fabrikant met de A-S3000 en CD-S3000 stereocomponenten.

De twee componenten vallen onder de nieuwe S3000-serie welke de opvolger is van de S1000 en S2000-series. De serie bestaat uit de Yamaha A-S3000 geïntegreerde stereoversterker en de CD-S3000 SACD-speler. Beide componenten zijn volgens de fabrikant ontwikkeld voor de weergave van een hoogwaardige audiokwaliteit en voorzien van een elegant maar simplistisch design.

De A-S3000 geïntegreerde stereoversterker beschikt over een volledig gescheiden voorversterker en eindversterker met een links-rechts symmetrie. De versterker heeft een gewicht van zo’n 25 kilogram en beschikt over een robuust chassis dat samen met een niet-magnetische aluminium behuizing een ultra-nauwkeurige signaalverwerking mogelijk moet maken. De versterker heeft een vermogen van tweemaal 170 Watt.

Yamaha-CD-S3000

De CD-S3000 SACD-speler biedt zoals de naam al aangeeft de mogelijkheid SACD’s af te spelen maar beschikt ook over een USB-poort om muziek vanaf een USB-stick of andere bron met maximaal 192kHz/24-bit af te spelen. Verder is ook dit component voorzien van een verzwaarde en dikke behuizing om trillingen te voorkomen en een nauwkeurige signaalverwerking te realiseren. De speler biedt ondersteuning voor het AISO 2.0-protocol, beschikt over een ESS Technology ES9018 DAC en twee digitale audio-ingangen.

De S3000-serie componenten van Yamaha moeten vanaf juli 2013 in Nederland verschijnen in een zwarte en zilveren afwerking. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.