Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony begint campagne ter promotie van 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2013, 16:08 CategorieLcd en led tv's

Waar Sony twee jaar geleden nog flink uitpakte ter promotie van 3D is alles inmiddels gericht op een nieuwe techniek; 4K Ultra HD. Sony is één van de fabrikanten die de afgelopen maanden 4K Ultra HD tv’s heeft aangekondigd en zet vol in op de nieuwe techniek.

Sony 4K tv line-up

In het Verenigd Koninkrijk is de Japanse fabrikant al begonnen met een campagne ter promotie van 4K tv’s. Sony heeft eind vorig jaar haar eerste model op de markt gebracht in de vorm van de 84 inch KD-84X9005 en heeft eerder deze maand ook kleinere modellen gelanceerd. De line-up bestaat nu uit het 84 inch model dat een prijs van 25.000 euro heeft, de 55 inch KD-55X9005 die een prijs van 4.499 euro heeft en de 65 inch KD-65X9005 welke voor 6.999 euro verkocht wordt.

Content

Dat is echter niet alles want als er één ding belangrijk is voor het slagen van de hoge 4K resolutie dan is het de beschikbaarheid van content. Begin dit jaar heeft Sony al aangegeven een streamingdienst voor 4K materiaal op te zetten om zo content in de huiskamer te krijgen en ook kondigde de fabrikant een 4K mediastreamer aan. Daarnaast heeft Sony onlangs zogenaamde ‘Mastered in 4K’ Blu-ray films aangekondigd. Deze films zijn niet in de 4K resolutie te bekijken maar zouden op de 4K tv’s van Sony wel een beter weergegeven kunnen worden.

Lees meer over wat 4K Ultra HD precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.