Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung wil televisies met buigbaar scherm maken

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2013, 14:07 CategorieLcd en led tv's

We zagen afgelopen januari tijdens CES 2013 de eerste gebogen OLED tv’s van Samsung en LG al voorbij komen maar Samsung denkt al een stap verder. Het Koreaanse bedrijf heeft namelijk een patent aangevraagd op een televisie met een display dat door de gebruiker gebogen kan worden.

Flexibele tv’s van Samsung

Het buigen van displays voor televisies is iets dat we dit jaar voor het eerst tegenkomen en zou volgens LG en Samsung moeten zorgen voor een indrukwekkendere kijkervaring, te vergelijken met de IMAX schermen in de bioscoop. Het patent van Samsung lijkt echter net wat verder te gaan. Met de afstandsbediening kan de gebruiker namelijk niet alleen de software van de tv bedienen, bijvoorbeeld voor het veranderen van het kanaal, maar ook de positie en de vorm.

In het patent wordt gesproken over een menu waarmee de gebruiker de tv kan laten draaien voor de juiste kijkhoek en de vorm van de tv kan veranderen door het scherm te buigen. Het scherm zou tot op de graad nauwkeurig gebogen kunnen worden waardoor je vanuit elke hoek een optimaal beeld krijgt. Software in de tv zorgt er vervolgens voor dat de content op de nieuwe vorm wordt aangepast.

Het gaat hier echter om een patentaanvraag en het is dus niet duidelijk of Samsung dergelijke schermen ook daadwerkelijk in ontwikkeling heeft.

Via: Mashable

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.