Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung neemt KontrolTV-ontwikkelaar MOVL over

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2013, 17:28 CategorieSmart tv's

Samsung heeft deze week met de overname van MOVL laten zien dat mobiele apparaten en smart tv’s steeds meer moeten samen gaan werken. MOVL is de ontwikkelaar van het KontrolTV-platform waarmee mobiele apparaten als tablets en smartphones met een tv verbonden kunnen worden.

Samsung neemt MOVL over

Samsung maakte al gebruik van het KontrolTV platform voor haar smart tv’s maar is sinds deze week ook eigenaar van ontwikkelaar MOVL. Het bedrijf heeft diverse toepassingen ontwikkeld om mobiele apparaten met tv’s te laten communiceren, bijvoorbeeld voor het op tv spelen van een game waarbij de smartphone de controller is of het bekijken tv content op een tablet. Diverse applicaties, met name voor tweede scherm toepassingen en games, maken al gebruik van het platform.

Toepassingen voor Samsung Smart TV’s

Nu het bedrijf overgenomen is door Samsung wordt de aandacht waarschijnlijk verschoven naar de ontwikkeling van apps en toepassingen voor de producten van de Koreaanse fabrikant. Hiermee wil Samsung haar mobiele apparaten, waaronder tablets en smartphones, nog beter integreren met home cinema producten als smart tv’s en Blu-ray spelers. MOVL had plannen om het platform ook aan te bieden op tv’s van andere fabrikanten maar of dit nu nog doorgaat is onduidelijk.

Via: Techcrunch

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.