Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung 2013 Blu-ray spelers uitgerust met Opera browser

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2013, 14:32 CategorieBlu-ray

Niet alleen tv’s worden steeds vaker uitgerust met diverse smart tv functies, ook Blu-ray spelers worden steeds geavanceerder. Een feature waar veel middenklasse en high-end spelers tegenwoordig mee uitgerust zijn is de web browser. De nieuwe Blu-ray spelers van Samsung maken daarvoor gebruik van de Opera browser.

Browsers en tv’s

Toen een aantal jaar terug de eerste web browsers op tv’s en Blu-ray spelers verschenen nodigde deze functie nog nauwelijks uit tot gebruik, mede door de matige plugin ondersteuning en de trage laadtijden. Fabrikanten hebben echter flinke sprongen gemaakt en de huidige web browser zijn zelfs comfortabel te gebruiken, zo bleek ook uit reviews die we dit jaar al gepubliceerd hebben. Toch zitten fabrikanten ook nu niet stil en proberen het meeste uit de mogelijkheden van een interactieve tv te halen. Samsung doet dit door de nieuwe Blu-ray spelers uit te rusten met de Opera browser.

Opera browser

Opera, een bedrijf uit Noorwegen dat we onder meer kennen van de browser voor smartphones, laat deze week weten dat de 2013 line-up Blu-ray spelers van Samsung voorzien is van de Opera Devices Software Development Kit (SDK). Hiermee is er ondersteuning voor onder meer videoweergave van YouTube en andere streamingdiensten, HTML5, CSS, Javascript, SVG, 2D Canvas en webGL. Alles bij elkaar moet dit volgens Opera en Samsung zorgen voor snelle laadtijden en een comfortabele browse-ervaring.

Bekijk alle Blu-ray spelers, specificaties en prijzen in de Samsung 2013 Blu-ray speler line-up.

Via: Betanews

  • Delen:

Reacties

  1. Niels
    26 januari, 2014 om 13:39

    Alleen jammer dat de browser op m´n Samsung home theatre set geen silverlight/moonlight ondersteund.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.