Panasonic introduceert BT-4LH310 4K lcd-monitor

06 mei 2013 1 Minuut 4 Reacties
Panasonic-4k-monitor

De 4K-revolutie is niet alleen merkbaar bij lcd tv's voor consumenten, ook monitoren moeten eraan geloven. Vorige maand lanceerde Sony al een aantal 4K monitoren en vandaag kondigt ook Panasonic een lcd-monitor met 4K Ultra HD resolutie aan.

Panasonic BT-4LH310 4K monitor

De BT-4LH310 monitor van Panasonic heeft een formaat van 31 inch en beschikt over een native 4K resolutie van 4096 bij 2160 pixels. Deze resolutie is viermaal hoger dan Full HD. Het display is gericht op gebruik door professionals, waaronder filmmakers en fotografen. Naast 4K ondersteunt de monitor ook 2K- en HD-resoluties. Voor eenvoudig mobiel gebruik werkt het model op 28V gelijkstroom (DC).

De monitor kan volgens Panasonic 1,07 miljard kleuren natuurgetrouw reproduceren en heeft een 3D look-up tabel (LUT) voor een intensieve kleurenbewerking. Het 10-bit IPS lcd paneel heeft een brede kijkhoek en is bovendien milieuvriendelijk dankzij het kwikvrije LED-backlight. Het aluminium frame van het display beschikt daarnaast over verschillende poorten (onder andere HD-SDI, 3G-SDI en HDMI) en opties voor ondertiteling in SD/HD (closed captioning).

De Panasonic BT-4LH310 4K monitor is beschikbaar in de herfst van dit jaar. De prijs is niet bekendgemaakt.

Reacties (4)