Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic introduceert BT-4LH310 4K lcd-monitor

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2013, 17:08 CategorieLcd en led tv's

De 4K-revolutie is niet alleen merkbaar bij lcd tv’s voor consumenten, ook monitoren moeten eraan geloven. Vorige maand lanceerde Sony al een aantal 4K monitoren en vandaag kondigt ook Panasonic een lcd-monitor met 4K Ultra HD resolutie aan.

Panasonic BT-4LH310 4K monitor

De BT-4LH310 monitor van Panasonic heeft een formaat van 31 inch en beschikt over een native 4K resolutie van 4096 bij 2160 pixels. Deze resolutie is viermaal hoger dan Full HD. Het display is gericht op gebruik door professionals, waaronder filmmakers en fotografen. Naast 4K ondersteunt de monitor ook 2K- en HD-resoluties. Voor eenvoudig mobiel gebruik werkt het model op 28V gelijkstroom (DC).

De monitor kan volgens Panasonic 1,07 miljard kleuren natuurgetrouw reproduceren en heeft een 3D look-up tabel (LUT) voor een intensieve kleurenbewerking. Het 10-bit IPS lcd paneel heeft een brede kijkhoek en is bovendien milieuvriendelijk dankzij het kwikvrije LED-backlight. Het aluminium frame van het display beschikt daarnaast over verschillende poorten (onder andere HD-SDI, 3G-SDI en HDMI) en opties voor ondertiteling in SD/HD (closed captioning).

De Panasonic BT-4LH310 4K monitor is beschikbaar in de herfst van dit jaar. De prijs is niet bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. peter
  07 mei, 2013 om 9:31

  Beste Martijn, ga je ook weer eens revieuws doen? Begint het laatste jaar een beetje op een reclame site te lijken. Mvg Peter.

  • Martijn Chel
   07 mei, 2013 om 9:35

   Beste Peter,
   Wat bedoel je met reclame site? Volgens mij is dit nieuws over verschillende producten en ontwikkelingen, zoals elke andere site het brengt. We hebben het nu eenmaal over de introductie van nieuwe producten.
   Daarbij hebben we de afgelopen 6 maanden nog niet eerder zoveel tips artikelen en reviews gepubliceerd.
   Ik begrijp dus niet helemaal waar je dit vandaan haalt.

 2. peter
  07 mei, 2013 om 9:45

  Nou die tips van afgelopen maanden had je bij sommige al eerder gedaan en review over recievers en boxen is toch wat langer geleden. Maar het klopt dat je idd nog nooit zoveel vermeld hebt met wat er allemaal uitkomt en uit is gekomen maar zo het oprecht leuk vinden om te weten hoe sommige producten het tegenover elkaar zouden doen.

  • Martijn Chel
   07 mei, 2013 om 9:51

   Er zijn inderdaad twee tip-artikelen geweest waarin verwezen is naar eerdere artikelen, maar daarnaast zijn er ook een hoop nieuwe geschreven. (http://www.homecinemamagazine.nl/tips/).
   Kortom, daar ben ik ook zeker mee bezig maar vergt tijd, net als reviews van receivers en speakers.
   Kijk, we hebben sinds januari de boel omgegooid en naast tips en reviews ook al het nieuws over tv’s e.d. overgezet naar deze website (was eerst 3dtvmagazine.nl). Dan wordt het inderdaad al snel wat voller maar kun je ook voor meer producten en meer informatie op de site terecht.
   Collega Martijn Bloksma schrijft inmiddels mee zoals je gezien hebt en daarmee proberen we tijd vrij te maken voor dingen als nieuwe tips en reviews van onder andere receivers, tv’s en speakers. Het is lastig, maar we doen ons best. Hopelijk binnenkort weer een artikel waar jij naar uitkijkt!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.