Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-NR828 en TX-NR929 A/V receivers met THX certificaat

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2013, 13:06 CategorieReceivers

Afgelopen maart lanceerde Onkyo drie nieuwe middenklasse A/V receivers, waaronder de TX-NR626 die we eerder deze week aan een review onderworpen hebben. Vandaag voegt Onkyo twee nieuwe mid-end modellen aan het assortiment toe in de vorm van de TX-NR828 en TX-NR929.

De Onkyo TX-NR929 is het ‘high-end’ model van de twee en is uitgerust met aansluitingen voor een 9.2-kanaals luidsprekersysteem. De TX-NR828 is een stapje lager met aansluitingen voor een 7.2-kanaals luidsprekersysteem. Beide receiver beschikken over een THX Select 2 Plus certificaat waarmee ze aan de eisen en standaarden voor een optimaal presterend middelgroot home cinema systeem voldoen.

Beide receivers zijn daarnaast uitgerust met ingebouwd wifi om draadloos verbinding te maken met het thuisnetwerk en muziek te streamen vanaf andere apparaten in het thuisnetwerk. Ook is er ondersteuning voor het doorsturen van 4K materiaal via HDMI, het opschalen van HD-materiaal naar 4K resolutie, Bluetooth streaming, 92 kHz/24-bit FLAC, Apple Lossless, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, LPCM, en DSD streaming vanaf NAS en PC. Middels Audyssey MultEQ XT32 (TX-NR929) en Audyssey MultEQ (TX-NR828) kan het home cinema systeem automatisch gekalibreerd worden aan de hand van de akoestiek van de ruimte.

Onkyo TX-NR929

De Onkyo TX-NR929 is uitgerust met een 9.2-kanaals configuratie met een vermogen van 185 Watt per kanaal, negen HDMI ingangen waaronder één ingang met MHL-ondersteuning aan de voorzijde, twee HDMI uitgangen, 11.2-kanaals pre-outs, DTS Neo:X ondersteuning voor surround weergave tot 11 kanalen, Audyssey DSX en Dolby Pro Logic IIz ondersteuning, Zone 2 en Zone 3 mogelijkheden en de mogelijkheid om de receiver en de andere zones te bedienen middels een app voor je smartphone of tablet. De receiver beschikt over drie 192kHz/24-bit TI Burr-Brown DACs, Onkyo’s WRAT (Wide Range Amp Technology) en Three-Stage Inverted Darlington Circuitry. Middels Onkyo’s Digital Processing Crossover Network is het mogelijk de bi-amp feature voor de frontspeakers te gebruiken.

Onkyo-TX-NR929

Onkyo TX-NR828

De TX-NR828 receiver is voorzien van een 7.2-kanaals configuratie met een vermogen van 180 Watt per kanaal, acht HDMI ingangen waarvan één met MHL-ondersteuning, twee HDMI uitgangen, Audyssey DSX en Dolby Pro Logic IIz ondersteuning, 7.2-kanaals pre-outs, een phono-aansluiting, Powered Zone 2 mogelijkheid, Zone 2/3 line-out aansluitingen, de mogelijkheid om de receiver middels een app te bedienen en ondersteuning voor muziekdiensten als Spotify. Ook is de receiver voorzien van Onkyo’s WRAT (Wide Range Amp Technology), Three-Stage Inverted Darlington Circuitry en TI Burr-Brown 192 kHz/24-Bit DACs.

Prijs en beschikbaarheid

De TX-NR828 en TX-NR929 receivers van Onkyo moeten de komende weken in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van respectievelijk 1.299 euro en 1.749 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. Vik
  23 mei, 2013 om 15:50

  Hoi,

  Zou de onkyo tx-nr828 sterk genoeg zijn voor
  5 audio physics yara evolution speakers
  20-120 watt
  4 ohm.

  Grtz

  Vik

  • Martijn Chel
   23 mei, 2013 om 16:51

   Ik denk dat dat geen probleem moet zijn. Wel zul je misschien in geluidskwaliteit wat verschil merken met hogere modellen, ook van andere fabrikanten.

 2. Rutger
  24 oktober, 2013 om 14:52

  Hallo,

  Ik heb ook een 828 op het oog, maar vraag me af of dit een goede combinatie zou zijn met een Consono 35 MK3 van Teufel.

  Na het lezen van jou artikel over ohm ben ik dat eens naast elkaar gaan leggen, maar kom er niet helemaal uit.
  Op de onkyo site (http://www.onkyousa.com/Products/model.php?m=TX-NR828&class=Receiver) staan namelijk verschillende ohm getallen.
  6 ohm voor de per kanaal, maar bij Dynamic Power staan verschillende ohms (3,4 en 8 bij een bepaald wattage oid) en bij speaker Impedantie staat weer 4-16 ohm.

  Wat ik op de teufel website kan zien staat er bij de consono 35 speakers een Impedantie van 4-8 ohm. (http://www.teufelaudio.nl/home-cinema/consono-35-mk3-connect-plus-p14801.html)

  Ik vraag me dus af of dit een goede combi zou zijn of niet?
  Bedankt alvast!

  Groeten!

  • Martijn Chel
   24 oktober, 2013 om 15:01

   Ja hoor, dat moet prima kunnen. Natuurlijk verandert het wattage (vermogen) bij een andere weerstand, maar de receiver biedt dus de mogelijkheid om speakers van 4-8 Ohm aan te sturen. Dat moet geen enkel probleem zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.