Onkyo lanceert TX-NR828 en TX-NR929 A/V receivers met THX certificaat

21 mei 2013 1 Minuut 4 Reacties
Onkyo-TX-NR828

Afgelopen maart lanceerde Onkyo drie nieuwe middenklasse A/V receivers, waaronder de TX-NR626 die we eerder deze week aan een review onderworpen hebben. Vandaag voegt Onkyo twee nieuwe mid-end modellen aan het assortiment toe in de vorm van de TX-NR828 en TX-NR929.

De Onkyo TX-NR929 is het ‘high-end’ model van de twee en is uitgerust met aansluitingen voor een 9.2-kanaals luidsprekersysteem. De TX-NR828 is een stapje lager met aansluitingen voor een 7.2-kanaals luidsprekersysteem. Beide receiver beschikken over een THX Select 2 Plus certificaat waarmee ze aan de eisen en standaarden voor een optimaal presterend middelgroot home cinema systeem voldoen.

Beide receivers zijn daarnaast uitgerust met ingebouwd wifi om draadloos verbinding te maken met het thuisnetwerk en muziek te streamen vanaf andere apparaten in het thuisnetwerk. Ook is er ondersteuning voor het doorsturen van 4K materiaal via HDMI, het opschalen van HD-materiaal naar 4K resolutie, Bluetooth streaming, 92 kHz/24-bit FLAC, Apple Lossless, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, LPCM, en DSD streaming vanaf NAS en PC. Middels Audyssey MultEQ XT32 (TX-NR929) en Audyssey MultEQ (TX-NR828) kan het home cinema systeem automatisch gekalibreerd worden aan de hand van de akoestiek van de ruimte.

Onkyo TX-NR929

De Onkyo TX-NR929 is uitgerust met een 9.2-kanaals configuratie met een vermogen van 185 Watt per kanaal, negen HDMI ingangen waaronder één ingang met MHL-ondersteuning aan de voorzijde, twee HDMI uitgangen, 11.2-kanaals pre-outs, DTS Neo:X ondersteuning voor surround weergave tot 11 kanalen, Audyssey DSX en Dolby Pro Logic IIz ondersteuning, Zone 2 en Zone 3 mogelijkheden en de mogelijkheid om de receiver en de andere zones te bedienen middels een app voor je smartphone of tablet. De receiver beschikt over drie 192kHz/24-bit TI Burr-Brown DACs, Onkyo’s WRAT (Wide Range Amp Technology) en Three-Stage Inverted Darlington Circuitry. Middels Onkyo’s Digital Processing Crossover Network is het mogelijk de bi-amp feature voor de frontspeakers te gebruiken.

Reacties (4)