Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Noodlijdend Sharp zet in op verkopen displays aan Samsung

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2013, 16:29 CategorieLcd en led tv's

Het gaat slecht met bijna elke fabrikant van tv’s, zo ook met Sharp. Het Japanse bedrijf heeft deze week de cijfers over het afgelopen jaar bekendgemaakt en hieruit bleek dat er een verlies van 1.1 miljard euro geleden is. Toch geeft Sharp niet op en laat de toekomst grotendeels afhangen van Samsung.

Sharp heeft al tijden te maken met dalende verkoopcijfers, met name voor televisies. In de productie van displays voor andere fabrikanten is echter een groei waar te nemen van 54,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Om er weer bovenop te komen moet het bedrijf gaan herstructureren en wordt de hoop gevestigd op het Koreaanse Samsung. Op dit moment levert Sharp al veel displays voor mobiele apparaten en tv’s aan Samsung maar het bedrijf rekent op minimaal een verdubbeling van de omzet die bij concurrent Samsung vandaan komt.

Een topman van Sharp geeft aan dat het bedrijf meer moeten samenwerken met fabrikanten waar producten aan geleverd worden. Door het opbouwen van een betere relatie en een nauwere samenwerking moet de afzet richting deze partners binnen enkele jaren fors verhoogd worden. Naast Samsung zet Sharp ook in op Apple, momenteel één van de grootste smartphone- en tabletfabrikanten. Met behulp van deze twee bedrijven moet Sharp in 2016 weer een winstgevend bedrijf zijn met een winst van anderhalf miljard dollar per jaar.

Via: Reuters

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.