Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo: “Wii U is nieuw systeem en geen upgrade van de Wii”

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2013, 15:54 CategorieGaming

Het verschil tussen de Wii en de Wii U is voor de meeste gamers wel duidelijk. Maar toch hebben sommige consumenten niet door dat het hier om twee heel verschillende consoles gaan. “Some have the misunderstanding that the Wii U is just Wii with a pad for games,” vertelde Satoru Iwata, president van Nintendo vorige week. Er zijn zelfs mensen die de Wii U aanschaffen als aanvulling op de huidige Wii. Deze mensen denken dat de GamePad van de Wii U aangesloten kan worden op de Wii.

Tegenvallende verkoopcijfers Wii u

Even geleden maakte Nintendo al bekend dat de verkoopcijfers van de Wii U erg tegenvielen. De Wii verkoopt zelfs beter dan de nieuwe console. Daarom is Nintendo vastberaden om dit misverstand zo snel mogelijk uit de wereld te helpen om de consument duidelijk te maken dat de Wii U écht een ander apparaat is.

Push-bericht

Om de consument op de hoogte te brengen van het duidelijke verschil heeft Nintendo ervoor gekozen om een push-bericht te versturen naar alle Wii consoles die verbonden zijn met het internet. Vertaald stond er in het push bericht het volgende:

Wii U is de geheel nieuwe console van Nintendo en is niet alleen een upgrade. Het is een geheel nieuw systeem dat de manier waarop u en uw familie games en entertainment ervaren.

Verkoopargumenten

In het bericht wordt ook nog even extra aandacht besteed aan de argumenten om een Wii U aan te schaffen.

  • Wii-accessoires werken ook op de Wii U
  • De Wii GamePad
  • Wii spellen zijn ook te spelen op de Wii U door backwards compatibility
  • Graphics in HD kwaliteit

Schade is al geleden

Waarschijnlijk zal het push bericht niet genoeg zijn om teleurstellende verkoopcijfers van de Wii U goed te maken. De schade is al geleden, maar hopelijk voor Nintendo is het een stap in de goed richting.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.