Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert slanke NR1504 en NR1604 A/V receivers

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2013, 16:24 CategorieReceivers

Maranzt brengt een hoop geavanceerde audio- en videoapparatuur op de markt, voor nagenoeg elk budget en voor elk home cinema systeem. De slanke slimline receivers zijn speciaal ontwikkeld voor diegenen die geen grote A/V receiver in de kamer willen hebben staan en geen groot budget hebben maar wel kwaliteit willen. De nieuwe slimline A/V receivers zijn de NR1504 en NR1604. Dit zijn de opvolgers van de vorig jaar gelanceerde NR1403 en NR1603.

Marantz NR1504

Het instapmodel is de NR1504 receiver. Deze receiver beschikt over een basisuitrusting maar nog steeds voldoende features om een gemiddeld home cinema systeem van alle gemakken te voorzien. Zo is de receiver uitgerust met een 5.1-kanaals configuratie met een vermogen van 85 Watt per kanaal, ondersteuning voor HD audioformaten als DTS-HD Master Audio en Dolby True HD, Bluetooth streaming, Apple’s AirPlay voor het streamen van muziek vanaf een computer met iTunes, een iPad of iPhone, en integratie van muziek streamingdiensten als last.fm en Spotify. Ook beschikt het model over zes HDMI ingangen (met ARC en 3D ondersteuning) waarvan één aan de voorzijde, ondersteuning voor digitale bestanden als Apple Lossless, Gapless en FLAC HD 192/24, en Audyssey MultEQ voor het automatisch instellen van het home cinema systeem aan de hand van de akoestiek in de ruimte.

Marantz-NR1504

Marantz NR1604

De NR1604 is het uitgebreidere en krachtigere model van de twee. Deze receiver beschikt over een 7.1-kanaals configuratie met een vermogen van 90 Watt per kanaal. Naast de features waarover de NR1504 beschikt, is de NR1604 uitgerust met 4K pass-through voor het doorsturen van 4K materiaal en de mogelijkheid om HD materiaal op te schalen naar de 4K Ultra HD resolutie. Dat is niet het enige verschil want de NR1604 is ook uitgerust met een extra HDMI-ingang, een component video aansluiting, Multiroom / Multisource-functionaliteit waarbij de extra zone door de receiver aangestuurd wordt, een USB-poort die compatibel is met een iPhone of iPod, en een gebruiksvriendelijke on-screen interface.

Marantz-NR1604

Features en functies

 Functie NR1604 NR1504
 HDMI ingangen/uitgangen 6+1 voor 5+1 voor
 3D/ARC/CEC •/•/• •/•/•
 Netwerkstreaming Audio en foto’s
 Airplay/internetradio/Remote App •/•/• •/•/•
 4K pass-through en 4K scaling
 Beeld aanpassing / Ruisreductie •/• – / –
 Vermogen (RMS 8 Ohm) 7x90W 5x85W
 Gescheiden versterking
 Audyssey MultEQ, Dynamic volume en EQ
 Dolby ProLogic IIz
 Bi-amp / luidspreker A/B •/• – / –
 iPhone/iPod USB ingang voor
 Multiroom/Multisource 2e zone

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz NR1604 en de NR1504 zijn inmiddels verkrijgbaar in zwart en zilver-goud en hebben een verkoopprijs van respectievelijk 649 en 449 euro.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  06 januari, 2014 om 20:03

  Ik zat te denken om een marantz NR1604 te kopen, vanwege zijn formaat en multiroom mogelijkheid. Ik wil beginnen met een stereo opstelling en later misschien uitbreiden naar max 5.1 systeem maar kan ik dan de de overige 2 speaker ingangen gebruiken voor de multiroom zonder daarvoor een extra versterker tussen te zetten ?

  • Martijn Chel
   07 januari, 2014 om 1:48

   Ja, dat klopt. Je kunt speakers koppelen voor een extra ruimte.

 2. Ad v Vugt
  31 december, 2014 om 13:12

  Hoi ik zou graag willen weten of ik bij de marantz 1504 twee luidsprekers kan aansluiten of moet ik n subwoofer hebben ??? Gr Ad

  • Michael
   16 januari, 2015 om 20:48

   Kan gewoon met 2 speakers. Heb het zelf ook werkt perfect

   sub is dus niet nodig!

 3. Matt van Weert
  07 mei, 2015 om 19:12

  Wie kan mij uitleggen wat een receiver (in dit geval de Marantz NR1604) met “beeld” te maken heeft?

  • Martijn Chel
   07 mei, 2015 om 19:50

   Een receiver geeft beeld door en, wanneer mogelijk, wordt het beeld omgezet naar een hogere resolutie (upscaling). Sommige receivers beschikken daarbij over een aantal opties voor het aanpassen van het beeld maar die kun je meestal beter links laten liggen.

 4. Ben
  22 oktober, 2015 om 15:38

  Ik heb nu een 5.1 versie met keuze voor À en B speakers. Ik heb ook twee BenW speakers in gebruik op B uitgang. Zit die keuze ook op de !
  Marantz? Zijn er überhaupt nog merken die dat hebben?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.