Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe introduceert draagbare Speaker 2go Bluetooth luidspreker

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2013, 14:02 CategorieLuidsprekers

Draagbare luidsprekers die communiceren met je tablet of smartphone middels Bluetooth zien we de laatste tijd steeds meer voorbij komen. Nagenoeg elke fabrikant van audioproducten heeft er inmiddels een of meerdere gelanceerd en dus kan ook Loewe niet achterblijven. Het bedrijf introduceert deze week de draagbare Speaker 2go die niet alleen gebruiksgemak maar ook kwaliteit moet bieden.

Loewe Speaker 2go

Net als de meeste andere draagbare luidsprekers kan de Speaker 2go draadloos verbonden worden met een tablet of smartphone. Hiervoor wordt Bluetooth gebruikt maar koppelen kan sneller wanneer de smartphone of tablet over NFC beschikt. De Speaker 2go maakt gebruik van de apt-X-codec voor de overdracht van muziek via Bluetooth. Het bereik van de Bluetoothverbinding bedraagt maximaal 10 meter. Ook kan de 3,5 mm stereo-ingang worden gebruikt wanneer een draadloze verbinding niet mogelijk is. Voor het opladen van mobiele apparaten heeft de speaker een USB-poort.

Loewe-speaker-2go-2

De speaker beschikt over een compact formaat met licht gewicht maar dat gaat volgens Loewe niet ten koste van de geluidskwaliteit. Zo is de luidspreker uitgerust met twee fullrange speakers, een woofer en een speciaal gevouwen basreflexbuis goed voor 40 watt vermogen. Drie digitale eindtrappen (klasse D) moeten een 2.1 stereosound over een frequentiebereik van 80 Hz tot 20 kHz opleveren. Het frame van massief aluminium moet de geluidsweergave optimaliseren.

De speaker moet op een volle lading tot acht uur meegaan. Naast het beluisteren van muziek kan de Speaker 2go gebruikt worden als handsfree set. Daarvoor is een microfoon met automatische echo-onderdrukking geïntegreerd. Een speciale feature is de geïntegreerde Table Stand Flex, die met een opstelhoek van 7,5 graden garant moet staan voor een optimale geluidsafstraling.

Prijs en beschikbaarheid

De Loewe Speaker 2go komt in een Alu Zilver en Au Zwart afwerking en moet vanaf juni te koop zijn voor een prijs van 299 euro. Standaard wordt er een beschermhoes met de luidspreker geleverd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.