Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe introduceert 3D Orchestra IS draadloos home cinema systeem

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2013, 14:15 Categorie3D

Loewe introduceert een nieuw home cinema systeem dat volgens de fabrikant garant staat voor technologische competentie en minimalistisch design. De Loewe 3D Orchestra IS is een geïntegreerd Wireless 3D Home Cinema Speaker System, zoals de fabrikant het zelf omschrijft.

Loewe 3D Orchestra IS

Het bijzondere van Loewe 3D Orchestra IS is de combinatie van diverse nieuwe technologieën zoals draadloze actieve luidsprekers, bolvormige geluidsuitbreiding en automatische driehoeksmeting. Dit moet volgens de fabrikant zorgen voor vrijheid en flexibiliteit wat betreft aantal en positie van zowel de luidsprekers als de luisteraars in de ruimte. Het systeem moet van de huiskamer dan ook een concert- of bioscoopzaal maken.

Loewe geeft aan dat de luidsprekers van de 3D Orchestra IS op een andere manier werken dan bij traditionele systemen. Deze systemen beschikken over luidsprekers die het geluid in één richting uitsturen maar het systeem van Loewe beschikt over luidsprekers die het geluid in alle richtingen sturen. Hierdoor moet door het inschakelen van twee 3D Orchestra-speakers plus de als centerspeaker ingerichte tv-luidspreker en een subwoofer een breed en indrukwekkend geluidsveld ontstaan. Natuurlijk blijft wel gelden dat hoe meer speakers, des te beter de 3D-geluidservaring. Het effect wordt nog versterkt doordat het systeem ook gebruikmaakt van de reflecties van de ruimtebegrenzende elementen (zoals wanden, vensters, plafonds en vloeren). Dit alles moet er voor zorgen dat je ondergedompeld wordt in een film of concert.

Loewe-3D-orchestra-is-3

Een ander voordeel van het systeem is dat in plaats van de ‘sweet spot’ er een ‘sweet space’ is. Dit houdt in dat het niet uitmaakt waar je als luisteraar in de ruimte zit en hoe je hier beweegt. Zolang men zich in de ruimte tussen de luidsprekers bevindt moet de geluidsweergave optimaal zijn. Deze perfectie is volgens Loewe te danken aan een speciale meetmethode, die bij de installatie de volledige ruimte meet. Nadat de luidsprekers over de ruimte zijn verdeeld, wordt de bijgevoegde driehoekige microfoon in het achterste gedeelte van de ruimte opgesteld. De automatische meting houdt vervolgens rekening met alle ruimtelijke gegevens, zoals afmetingen, doorgangen en geluidsabsorberende gordijnen. Zo kan het systeem binnen enkele minuten exact op de individuele omstandigheden worden afgestemd.

Niet alleen kun je als luisteraar overal in de ruimte gaan zitten, ook ben je vrij in de opstelling van de speakers. De Loewe 3D Orchestra-speakers hoeven niet op één lijn met andere luidsprekers of op een bepaalde afstand tot de wand te worden opgesteld. Ook kan elke luidspreker op een andere hoogte worden geplaatst. De flexibele opstelling is ook mogelijk omdat de luidsprekers noch met de televisie noch onderling via kabels zijn verbonden. De aansturing van de actieve luidsprekers verloopt draadloos en volgens de fabrikant zonder kwaliteitsverlies (5,8 GHz lossless). Het enige dat je nodig hebt is een aansluiting op het lichtnet.

Dat alles klinkt natuurlijk erg mooi, maar er moet wel bij gezegd worden dat een Loewe TV van de nieuwste generatie (vanaf model SL 220) voor deze set vereist is. Met de geïntegreerde voorversterkers en meerkanaalsdecoders voor Dolby Digital en DTS zijn deze tv’s volgens de fabrikant uitermate geschikt voor deze set. Met Loewe 3D Orchestra IS wordt ook de tv-luidspreker als centerspeaker integraal onderdeel van de installatie. Daarbij kan alles met één enkele afstandsbediening bediend worden.

Loewe-3D-orchestra-is-2

Zoals we van Loewe gewend zijn is er ook veel aandacht besteed aan het design van het 3D Orchestra IS home cinema systeem. Daarbij is logischerwijs gedacht aan de televisies van de fabrikant zelf, die qua design aansluiten bij het design van de set. Het inlegwerk aan de bovenzijde van de luidsprekers kan op de tv of inrichting worden afgestemd. Naast Alu Zilver en Chroom Gespiegeld zijn hiervoor de materialen Ebbenhout en Eiken Licht en negen verschillende kleuren verkrijgbaar.

Prijs en beschikbaarheid

De Loewe 3D Orchestra IS home cinema set bevat afhankelijk van de versie twee of vier Loewe 3D Orchestra-speakers, een Loewe 3D Orchestra-subwoofer, de meetmicrofoon en de 3D Orchestra Controller-module. De laatste wordt in de televisieachterwand, dus uit het zicht, op de Digital Audiolink aangesloten. Het systeem is desgewenst uit te breiden van 3.1 naar 7.1. Het 3.1-systeem heeft een prijs vanaf 1.699 euro, terwijl het 5.1-systeem te oop is vanaf 2.299 euro. Losse speakers zijn aan te schaffen voor 700 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.