Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘LG en Samsung richten zeer weer op lcd tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2013, 15:05 CategorieLcd en led tv's

We zien al sinds begin 2012 oled tv’s voorbij komen, met name van twee Koreaanse fabrikanten; Samsung en LG. De productie en verkoop van deze tv’s wil echter nog niet vlotten en daarom zouden beide fabrikanten de focus voorlopig weer verleggen naar de productie van lcd tv’s.

Focus van oled naar lcd

Oled wordt gezien als de techniek van de (nabije) toekomst en nagenoeg alle grotere fabrikanten werken dan ook aan de ontwikkeling van oled tv’s. Deze ontwikkeling gaat echter minder snel dan verwacht. Samsung en LG hebben beiden al menigmaal oled tv’s getoond op grote beurzen maar alleen LG heeft momenteel een model (55EM970V) dat, in beperkte oplage, verkocht wordt. Fabrikanten zouden te maken hebben met een lage yield, het aantal tv’s dat van de band rolt en aan de hoge eisen voldoet, en hoge productiekosten.

Volgens bronnen van het Amerikaanse Bloomberg krijgen beide fabrikanten het op korte termijn niet voor elkaar om de yield te verhogen, de productiecapaciteit te vergroten en zodoende ook de prijzen te verlagen. Om deze reden zouden LG en Samsung zich weer gaan focussen op de productie van lcd tv’s, die inmiddels tegen lage kosten gemaakt kunnen worden. Ook liggen de prijzen van de gemiddelde lcd tv een stuk lager dan een oled tv. Zo heeft LG momenteel een 55 inch oled tv in het assortiment die ongeveer 8.000 euro kost.

4K Ultra HD tv’s

Toch staat ook de ontwikkeling van lcd tv’s niet stil. De laatste maanden zien we veel modellen verschijnen die beschikken over de hoge 4K Ultra HD resolutie. Dit moet zorgen voor een viermaal scherpere weergave dan Full HD. Zowel Samsung als LG heeft een Ultra HD TV gelanceerd en daarbij hebben beide fabrikanten laten weten dit jaar nog meerdere modellen op de markt te brengen.

  • Delen:

Reacties

  1. peter
    23 mei, 2013 om 18:51

    Benieuwd hoe de OLED van LG het doet tegen de nieuwe ZT plasma van Panasonic.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.