Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home automation: hobbyist bestuurt home cinema systeem met stem

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 12:25 CategorieAlgemeen

Doug Gregory is een enthousiaste hobbyist die graag bezig is met het automatiseren van zijn huiskamer. Dit heeft hij voor elkaar gekregen met apparatuur die voor iedereen verkrijgbaar is.

De benodigdheden

Het boodschappenlijstje voor deze home automation set-up is verrassend kort. Als je de Android telefoon (Nexus 4) en de home theater apparatuur buiten beschouwing laat ziet het lijstje er als volgt uit:

  • Mi Casa Verde VeraLite home controller
  • IR blaster
  • 4 Z-Wave schakelaars (om lichtschakelaars aan te sluiten op de home controller)

Het hart van het project is de Android smartphone. De app tasker stuurt met een aantal plugins andere apps aan op de smartphone. Zo wordt de Google TV unit rechtstreeks aangestuurd. Een aparte computer met XBMC wordt aangestuurd door de app Yatse en de Mi Casa Verde VeraLite home controller wordt aangestuurd door de app AutHomationHD. 

De grootste uitdaging was om alle apps met elkaar te laten praten. Het vereiste meerdere profielen in Tasker om alles naadloos aan te sluiten. Een stevig klusje dus voor iemand die nog niet eerder met de app gewerkt heeft.

Kosten: minder dan $300

Tenminste voor Doug dan. Hij heeft het geluk bij een dealer te werken waar hij de benodigdheden voor een scherpe prijs kon aanschaffen. Maar ook voor ons als consumenten is dit goed betaalbaar. Omgerekend komt het uit op zo’n €250. Exclusief smartphone en home theater apparatuur natuurlijk.

Home automation is de toekomst

Je ziet het weleens in science-fiction films, maar het is gaaf om te zien dat het eigenlijk al zo dichtbij is. Dat iemand dit in zijn vrije tijd in elkaar heeft gezet met beperkte kosten is toch geweldig?

Bron: Android Police

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.