Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Harman Kardon introduceert AVR-151, AVR-161 en AVR-171 A/V receivers

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2013, 15:57 CategorieReceivers

Na begin dit jaar al de AVR-270 en AVR-370 A/V receivers gelanceerd te hebben voegt Harman Kardon binnenkort nog drie nieuwe modellen aan het assortiment toe in de vorm van de AVR-151, AVR-161 en AVR-171. Alle drie de nieuwe receivers beschikken over internetradio en diverse streamingmogelijkheden.

Harman Kardon AVR-151

Het instapmodel is de AVR-151 met een 5.1-kanaals configuratie. Deze receiver beschikt over vTuner internetradio en DLNA ondersteuning voor het streamen van media vanaf apparaten in je thuisnetwerk. De receiver kan net als de twee hogere modellen bediend worden middels een applicatie voor smartphones en tablets. De receiver heeft een vermogen van 75 Watt per kanaal, beschikt over ondersteuning voor 3D- en 4K-materiaal, is uitgerust met vier HDMI ingangen met ARC ondersteuning, beschikt over één HDMI uitgang en is voorzien van ondersteuning voor HD audioformaten als Dolbye TrueHD en DTS-HD Master Audio. Aan de voorzijde van de receiver bevindt zich een USB-poort voor het aansluitingen van een USB-stick, iPhone, iPod of iPad.

Harman Kardon AVR-161

Een stapje hoger vinden we de AVR-161. Deze receiver beschikt over een vermogen van 85 Watt per kanaal en naast de features die op de AR-151 te vinden zijn over Harman NSP (Natural Sound Processing), automatische kalibratie middels EzSet/EQ III, een extra HDMI ingang met MHL ondersteuning en Bluetooth streaming. Met deze laatste functie is het mogelijk muziek vanaf een smartphone of tablet middels Bluetooth te streamen naar de receiver.

Harman-Kardon-AVR-171

Harman Kardon AVR-171

De Harman Kardon AVR-171 is een 7.2-kanaals receiver met een vermogen van 100 Watt per kanaal. Verder beschikt de receiver naast de features van de AVR-161 over een zesde HDMI input, een extra HDMI uitgang, Apple AirPlay ondersteuning voor het streamen van muziek en ondersteuning voor Dolby ProLogic IIz.

Bij dit alles is het belangrijk te vermelden dat er ook features ontbreken die we wel op veel andere receivers tegenkomen. Zo zijn er geen 5.1-kanaals of 7.1-kanaals analoge uitgangen, geen S-Video of component ingangen en is er geen video upscaling.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe A/V receivers van Harman Kardon moeten binnenkort in Nederland verschijnen. De adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt maar in de VS kosten ze 299 dollar (AVR-151), 399 dollar (AVR-161) en 549 dollar (AVR-171).  • Delen:

Reacties

  1. Jeas
    23 december, 2013 om 18:25

    De Iphone/Ipad App werkt niet op de AVR (171). Je kan via de Iphone/Ipad wel muziek afspelen. De AVR 171 bedienen met de Iphone/Ipad werkt niet. Harman Support werkt erg traag. De AVR 171 teruggestuurd naar Harman Kardon. Ze beloven binnen twee weken een nieuwe AVR te sturen. Dit is Harman Support niet gelukt. Zou uiteindelijk vijf weken gaan duren. Probleem op dit moment nog niet opgelost.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.