Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google TV krijgt update naar Android 4.2.2 Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2013, 12:41 CategorieSmart tv's

Google heeft gisteren tijdens een presentatie op de Google I/O conferentie veel nieuws getoond op het gebied van Android maar over Google TV werd niet gesproken. Toch had de internetgigant na afloop wat nieuws te melden. Google TV krijgt namelijk een update naar Android 4.2.2 Jelly Bean.

Google TV

Google TV is een platform dat te vergelijken is met de Smart TV platformen die de grotere TV-fabrikanten op hun toestellen gebruiken maar draait op een aangepaste versie van Android. Hiermee wordt gebruik gemaakt van het grote applicatie-aanbod dat Android biedt en de integratie met andere producten die op Android draaien. Google TV draait momenteel echter nog op een relatief oude versie van Android maar daar komt binnenkort verandering in.

Android 4.2 Jelly Bean-update

Gisteren heeft Google bekendgemaakt dat de update naar Android 4.2.2 Jelly Bean voor apparaten die draaien op Google TV per direct beschikbaar gesteld zal worden. De nieuwe versie moet het onder meer eenvoudiger maken voor fabrikanten om updates uit te rollen. Ook heeft Google de nieuwste versie van de Chrome browser voor Google TV uitgebracht en geeft het bedrijf aan elke zes weken een update voor de browser uit te rollen. Met de Android 4.2-update zal de ondersteuning voor Flash echter compleet verdwijnen. Daarnaast heeft Google de interface een update gegeven waarmee er meer overzicht gecreëerd moet worden.

LG, één van de weinige fabrikanten die Google TV producten verkoopt, heeft reeds laten weten dat gebruikers de Jelly Bean-update in het derde kwartaal kunnen verwachten. LG geeft aan dat de update ook qua prestaties flinke verbeteringen moet brengen. Gebruikers zouden na de update ook grafisch intensieve games uit de Play Store zonder problemen kunnen spelen. Het is nog niet duidelijk wanneer Nederlandse gebruikers van Google TV, bijvoorbeeld bezitters van de NSZ-GS7 mediaspeler, de update kunnen verwachten.

Via: CNET

  • Delen:

Reacties

  1. Richard
    06 augustus, 2015 om 0:05

    waar blijft de JellyBean update nou dan? We zitten al ver in 2015!!!!!!
    De NSZ-G7 draait nog steeds op Android 3.2

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.