Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit jaar waarschijnlijk geen 4K Blu-ray discs

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2013, 14:52 CategorieBlu-ray

We hebben het al meerdere malen besproken; het probleem van de 4K content. We zien namelijk steeds meer 4K Ultra HD TV’s op de markt verschijnen maar er is nog geen duidelijk en goed plan voor de distributie van native 4K content. Om deze reden is de Blu-ray Disc Association onlangs met een project gestart om te kijken hoe 4K Blu-ray discs mogelijk gemaakt kunnen worden.

Deze week laat de organisatie die verantwoordelijk is voor de Blu-ray standaard weten dat ze de lijst met voorstellen hoe dit mogelijk gemaakt kan worden ontvangen heeft en dat de kans dus groot is dat we in de toekomst Blu-ray discs met 4K content kunnen verwachten. Toch is er ook minder nieuws want de organisatie verwacht niet dat deze Blu-ray discs dit jaar nog zullen verschijnen. De organisatie gaat eerst aan de slag met de voorstellen om te kijken wat de beste optie is.

4K mediastreamers

Nu 4K Blu-ray discs nog een jaar op zich lijken te laten wachten is het de vraag hoe al die nieuwe 4K Ultra HD TV’s van content voorzien moeten gaan worden. Gelukkig zitten contentproviders en fabrikanten niet stil. Zo hebben Sony en RED al 4K mediastreamers aangekondigd waarmee 4K content naar een TV gestreamd kan worden en zijn er de afgelopen weken verschillende tests gedaan om 4K content via de satelliet te verspreiden.

Om de tijd te overbruggen introduceert Sony binnenkort ook een aantal ‘Mastered in 4K’ Blu-ray films. Deze films zijn niet in 4K resolutie te bekijken maar moeten volgens de fabrikant op een 4K Ultra HD TV van Sony wel een betere beeldkwaliteit bieden.

Via: CNET

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.