Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Buffalo werkt aan NAS-systeem voor afspelen DSD-bestanden via DLNA

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2013, 14:44 CategorieSoftware

Buffalo Technology en PacketVideo Corporation, ontwikkelaar van de Twonky Media Server, zijn een samenwerking gestart om een Network-Attached Storage-oplossing voor DLNA-compatible Direct Stream Digital- audiobestanden (DSD) te ontwikkelen.

De Digital Living Network Alliance (DLNA) is een samenwerkingsverband van consumentenelektronicafabrikanten. De alliantie promoot de uitwisselbaarheid van standaarden voor digitale thuiselektronica. DSD is het nieuwste hoge-resolutie digitale-audioformaat. Het gaat om een single-bit proces met een scan rate van 2.8224 MHz. DSD gebruikt ‘noise-shaping quantization’ dat systeemgerelateerde conversieruis omzet in onhoorbare ultrasoundfrequenties. Dit moet resulteren in een verbeterde luisterervaring met neer dynamiek en een rijkere frequentierespons dan bij conventionele cd’s of dvd’s. Hoge-resolutie DSD-bestanden met deze audiokwaliteit zijn sinds kort te downloaden.

Het opgenomen audiobestand wordt opgeslagen als DSD-bestand op een disk of USB-flashdrive en is af te spelen op de computer of via een audiospeler. Afspelen via DLNA binnen een netwerkaudio-omgeving was tot nu toe niet mogelijk omdat er geen voor DSD geschikte NAS-technologie bestond. De samenwerking tussen Buffalo en PacketVideo is erop gericht om een DSD-bestand te kunnen afspelen via een DLNA apparaat. Een op maat gemaakt Buffalo NAS-systeem ondersteunt nu het afspelen van 2.8-MHz/5.6-MHz DSF/DFF-bestanden (DSDIFF), algemeen bekend als DSD-bestanden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.