Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen introduceert BeoLab 14 surround sound systeem

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2013, 16:43 CategorieHome cinema sets

Bang & Olufsen, fabrikant van high-end audioproducten, heeft deze week een nieuw surround systeem gelanceerd. Het nieuwe BeoLab 14 systeem is voorzien van een opvallend maar compact design en moet volgens de fabrikant een dynamisch en rijk surround geluid weergeven.

B&O BeoLab 14

De BeoLab 14 is uitgerust met vier satelliet luidsprekers die een cirkelvormige en van geanodiseerd aluminium gemaakte behuizing hebben. Wat betreft de frontjes biedt B&O verschillende kleurvarianten. De speakers kunnen aan de muur bevestigd worden of op een standaard worden geplaatst. De subwoofer is de speakers die voor de lage tonen moet zorgen maar zorgt tegelijkertijd voor de aansturing van de andere speakers. De subwoofer heeft een cone-vorming design wat eigenlijk aan een chique vaas doet denken.

Volgens B&O is het nieuwe BeoLab 14 systeem flexibel te plaatsen maar is het uiterlijk, in tegenstelling tot veel andere systemen, geen reden om met name de subwoofer te moeten verstoppen. Daarbij is het systeem niet alleen geschikt voor televisies van Bang & Olufsen maar ook voor televisies van andere fabrikanten en nagenoeg elke AV receiver. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen vele uren gestoken in het realiseren van een optimale geluidskwaliteit, ongeacht de ruimte of de aangesloten apparatuur.

B-O-Beolab-14-2

De subwoofer van het surround systeem beschikt over een neerwaarts gerichte 8 inch driver met een vermogen van 280 watt. DSP (Digital Signal Processor) met Adaptive Bass Linearisation moet zorgen voor een strakke weergave van de lagere tonen. Op de subwoofer bevinden zich ook de aansluitingen voor Power Link, Bang & Olufsen-componenten en andere home cinema apparatuur. De satelliet luidsprekers hebben een vermogen van 140 Watt en gescheiden actieve 2,5 inch drivers voor hoge en midden tonen, welke aangestuurd worden door individuele versterkers met eigen equalizers.

Varianten en prijs

De Bang & Olufsen BeoLab 14 wordt in twee variant op de markt variant. De eerste variant is speciaal voor televisies van B&O ontwikkeld en bestaat uit vier satelliet luidsprekers en een subwoofer. De tv doet in dit geval dienst al center speaker. De tweede variant is ook geschikt voor andere televisies en beschikt dan ook over vijf satelliet luidsprekers, waaronder een center speaker, en een subwoofer. Standaard wordt het systeem geleverd met beugels om de speakers op te hangen. Voetjes en standaarden voor een andere plaatsing zijn optioneel. De BeoLab 14 is te koop voor een prijs vanaf 2.995 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. peter
  16 mei, 2013 om 16:59

  Prachtig design dit, waar je dus ook voor betaald. Voor dat bedrag zou ik persoonlijk eerder voor sonus faber of een goldenear set gaan. Ziet er niet zo fraai uit als b&o maar klinkt denk ik persoonlijk 3 x zo goed.

  • Audio Home
   03 april, 2020 om 4:02

   Peter daar heb je hellemaal gelijk in maar B&O koop je ook meer voor het design en luxe als je echt high end geluid wildt koop je voor het zelfde geld zeker iets anders en ook beters zoals B&W Kef of Magnat dat ziet er niet zo mooi uit maar klinkt wel een heel stuk beter

 2. Audio Home
  03 april, 2020 om 3:53

  Ik heb de B&O BeoLab 14 2.1 met een BeoSound 9000 Mk3 gekombineerd en dat klinkt echt goed mooi stereo beeld ik heb de satellieten net als de BeoSound aan de muur boven de bank hangen de subwoofer staat naast de bank ook het laag van deze set is dik in orde maar dat mag ook wel als je weet wat het gekost heeft het is niet het nieuwste wat B&O op de markt heeft maar het werkt nog steeds zeer goed nat als alle andere B&O apparatuur die ik in huis heb het kost wat maar dan heb je ook wat

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.