Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert RX-A730 en RX-A830 Aventage AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2013, 12:44 Categorie3D

Begin vorige maand maakte Yamaha de 2013 AV receiver line-up bekend maar nieuwe modellen in de Aventage serie ontbraken nog. Tot vandaag want inmiddels heeft Yamaha ook de nieuwe RX-A730 en RX-A830 Aventage AV receivers gelanceerd.

Yamaha Aventage receivers

Beide nieuwe Aventage receivers beschikken over een 7.2-kanaals configuratie en bieden ondersteuning voor alle (HD) audioformaten van Dolby en DTS. Ook heeft Yamaha diverse extra modi toegevoegd, waaronder Virtual Presence Speakers voor een breder geluidsveld en Silent Cinema voor een surround ervaring wanneer een koptelefoon gebruikt wordt. Daarnaast kunnen de receivers optimaal ingesteld worden middels Yamaha’s YPAO speaker set-up programma. Beide receivers zijn uitgerust met een groot aantal HDMI poorten die ondersteuning voor 3D, 4K en Audio Return Channel bieden.

Yamaha RX-A730 en RX-A830

De Yamaha RX-A720 is een 7.2-kanaals receiver met een vermogen van 150 Watt per kanaal (4 ohms, 1 kHz, 0.9 % THD, 1 ch driven), 6 HDMI ingangen, 4K Ultra HD upscaling, MHL ondersteuning, draadloze streaming middels AirPlay en DLNA, toegang tot online muziekdiensten als Napster en een USB poort. De RX-A830 heeft een vermogen van 160 Watt per kanaal (4 ohms, 1 kHz, 0.9 % THD, 1 ch driven) en beschikt over 8 HDMI ingangen, 4K upscaling, 2 HDMI uitgangen waarvan één voor een andere zone gebruikt kan worden, 7-kanaals analoge audio pre-amp uitgangen, een HDMI poort met MHL ondersteuning, AirPlay, DLNA en een USB poort.

Yamaha-RX-A730

Beide receivers kunnen met het internet verbonden worden middels een LAN-kabel of een wifi-adapter, bieden de mogelijkheid om alle videobewerkingstechnieken te omzeilen met de Video Direct Modus en kunnen een tweede zone aansturen met analoge audio uitgangen. Ook kan er een optionele Bluetooth adapter aangeschaft worden zodat muziek van diverse mobiele apparaten richting de receivers gestreamd kan worden. Beide modellen kunnen middels een applicatie voor Android smartphones en iPhones bediend worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha RX-A730 en RX-A830 moeten binnenkort in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van respectievelijk 749 euro en 849 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.