Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Video on Demand kijken op de tablet groeit in populariteit

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2013, 14:58 CategorieOnderzoeken

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van Video on Demand diensten op tablets, zo blijkt uit onderzoek van Ipsos Synovate onder 1.000 Nederlanders. In 2011 was het aantal Nederlanders dat Video on Demand op een tablet keek nog zeer klein maar inmiddels is dit 1 op de 5 gebruikers.

Video on demand op tablets

De TV blijft nog steeds het meest populaire medium voor het bekijken van films, TV-series en gemiste programma’s via één van de vele diensten. Op zich niet vreemd aangezien de meeste Nederlanders Video on Demand content samen met een ander kijken. Wanneer de content de andere persoon niet aanspreekt wordt de tablet er steeds vaker bij gepakt. Het gebruik van Video on Demand zelf vertoont eveneens een forse groei. Het aantal Nederlanders dat het gemak van Video on Demand kijken heeft ontdekt, is in 2012 verdubbeld naar bijna 2 miljoen, becijferde Stichting Filmonderzoek onlangs.

Films het meest populair

Verder blijkt uit het onderzoek dat steeds meer Nederlanders het gemak van Video on Demand ontdekken. Drie op de tien gebruikers heeft de afgelopen week nog Video on Demand gekeken. Onder de bijna 2 miljoen Nederlanders die Video on Demand gebruiken, zijn films het meest populair. Naast films kijken steeds meer mensen ook TV-series als het hun uitkomt. Gemiste TV-programma’s staan op de derde plek. De reden dat Video on Demand aan populariteit wint is dat mensen content willen bekijken wanneer het hun uitkomt, zonder reclameonderbrekingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.