Gebruik UPC Horizon mediabox niet meer verplicht

21 april 2013 1 Minuut 5 Reacties
UPC-Horizon-pers

Er lijkt maar geen einde te komen aan de soapserie omtrent de Horizon mediabox van UPC. Vorige week werd de kabelprovider wederom verzocht de problemen met de mediabox snel op te lossen maar gebruikers wachten nog steeds op een grote update. Wel heeft UPC deze week besloten dat de Horizon mediabox niet meer verplicht gebruikt hoeft te worden.

Horizon mediabox niet verplicht

Het kabelbedrijf meldt aan de Consumentenbond en COAX.NL dat consumenten bij het afsluiten van een nieuw abonnement of het opwaarderen van een bestaand abonnement voortaan zelf kunnen besluiten welke mediabox (settopbox) er gebruikt wordt. Hierdoor wordt het mogelijk om voor een andere mediabox dan de fel bekritiseerde Horizon mediabox te kiezen. De nieuwe regel gaat in vanaf 22 april.

Firmware update

UPC houdt echter nog steeds vast aan de keuze voor de Horizon mediabox en verwacht na de zomer alle grote problemen verholpen te hebben. Het bedrijf zal in juni een grote firmware update uitrollen die het gebruiksgemak moet vergroten en veel bugs moet oplossen. De Consumentenbond heeft UPC verzocht de update eerder uit te rollen maar hier wilde UPC geen gehoor aan geven. Daarnaast krijgen klanten rond die tijd ook een nieuwe afstandsbediening toegestuurd met onder meer een volledig QWERTY keyboard.

Reacties (5)