Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gebruik UPC Horizon mediabox niet meer verplicht

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2013, 12:42 CategorieDigitale tv

Er lijkt maar geen einde te komen aan de soapserie omtrent de Horizon mediabox van UPC. Vorige week werd de kabelprovider wederom verzocht de problemen met de mediabox snel op te lossen maar gebruikers wachten nog steeds op een grote update. Wel heeft UPC deze week besloten dat de Horizon mediabox niet meer verplicht gebruikt hoeft te worden.

Horizon mediabox niet verplicht

Het kabelbedrijf meldt aan de Consumentenbond en COAX.NL dat consumenten bij het afsluiten van een nieuw abonnement of het opwaarderen van een bestaand abonnement voortaan zelf kunnen besluiten welke mediabox (settopbox) er gebruikt wordt. Hierdoor wordt het mogelijk om voor een andere mediabox dan de fel bekritiseerde Horizon mediabox te kiezen. De nieuwe regel gaat in vanaf 22 april.

Firmware update

UPC houdt echter nog steeds vast aan de keuze voor de Horizon mediabox en verwacht na de zomer alle grote problemen verholpen te hebben. Het bedrijf zal in juni een grote firmware update uitrollen die het gebruiksgemak moet vergroten en veel bugs moet oplossen. De Consumentenbond heeft UPC verzocht de update eerder uit te rollen maar hier wilde UPC geen gehoor aan geven. Daarnaast krijgen klanten rond die tijd ook een nieuwe afstandsbediening toegestuurd met onder meer een volledig QWERTY keyboard.

 • Delen:

Reacties

 1. sunny
  24 april, 2013 om 17:30

  vanaf maandag mogelijk zonder horizon wordt er over terug gebeld horizon heeft geen zin bij mij aangezien ik geen hd kan kijken omdat tv oud is.
  Ik ben benieuwd hoe de pakketten met tv telefoon en internet er uit gaan zitten en of het mogelijk is royaal tv en film 1 bij te krijgen is

 2. frans de groot
  25 april, 2013 om 23:19

  Ik kijk nu 8 maanden de horizonbox geen problemen alles loopt via de box telefoon en internet werken goed soms moet je hem wel is opnieuw opstarten als er aan het net gewerkt word maar dat is ook bij alle providers zo.
  Hoe meer hd zenders hoe liever ik kijk meestal de zender in hd.
  Ik ben heel tevreden over upc betere is er niet wat kabel betreft.
  Ik heb nu 100 mb en geluid is ook 5.1 of 7.1 prima zo.

  Frans

 3. sunny
  29 april, 2013 om 14:14

  alleen beetje jammer dat dvr weer is uitgesteld zucht…. ik durf het niet aan om na horizon te gaan omdat mijn tv dan met een scart moet.

 4. frans de groot
  29 april, 2013 om 23:44

  Koop een keer een goede platte tv en gebruik geen scart wel heel ouderwets.
  Ik heb 138 cm led tv samsung ben er zeer tevreden over en gebruik de horizon.
  Perfect allemaal.

  • sunny
   03 mei, 2013 om 0:10

   mijn tv is pas 2 jaar oud maar is een showmodel

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.