Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Stopt Panasonic nu wel of niet met de ontwikkeling van plasma?

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2013, 14:50 CategoriePlasma tv's

Eind vorig jaar doken er al berichten op dat Panasonic zou stoppen met de ontwikkeling van de plasma techniek maar deze werden niet veel later door het bedrijf naar het rijk der fabelen verwezen. Deze week leek het echter bevestigd te zijn; Panasonic stopt met de ontwikkeling van de plasma techniek maar komt nog wel met nieuwe modellen. Toch blijkt ook dit weer niet helemaal kloppen want Panasonic heeft weer een persbericht uitgestuurd waaruit we kunnen halen dat men nog steeds ruimte voor verbeteringen zien.

Panasonic blijft plasma wel ontwikkelen?

Het wordt er allemaal niet makkelijker op maar het lijkt erop dat er voor de plasma-fans toch wat goed nieuws is. De ZT60 serie van Panasonic, de vlaggenschip serie voor dit jaar, is inderdaad momenteel ‘as good as you can get’ maar zal niet het einde van de ontwikkeling van plasma zijn. Uit het statement van Panasonic, hieronder weergegeven, kunnen we halen dat het bedrijf nog steeds ruimte voor verbetering ziet en blijft zoeken naar manieren om de technologie naar een hoger niveau te tillen. Waar het bedrijf precies op doelt wordt niet duidelijk maar als je het mij vraagt kunnen we volgend jaar en wellicht het jaar daarop nog niet plasma tv’s verwachten die verbeteringen in beeldkwaliteit ten opzichte van de dit jaar gelanceerde modellen bevatten.

“Reports that Panasonic will no longer develop and manufacture Plasma HDTVs are not correct.

“This week in New York City, Panasonic demonstrated the latest development of our gapless Plasma panel technology in our 2013 Smart VIERA ZT Series Plasma HDTV. The technology incorporated into our ZT Series Studio Master Panel will be the basis for continued plasma display panel development and production. While the Smart VIERA ZT Series introduces a new level of Plasma picture quality, we believe there is still room for further improvement and intend to continue to research ways to take our Plasma technology to even higher levels where it also has the potential to be applied in our other Plasma series in the future.

“VIERA Plasma HDTVs continue to set the standard for picture quality and black level excellence and the ZT Series is another example of the continued ability of Plasma to evolve and continue to deliver a best-in-class HDTV.”

Panasonic 2013 plasma tv’s

Bekijk de volledige 2013 plasma tv line-up van Panasonic, inclusief de ZT60 serie.

Via: Engadget

  • Delen:

Reacties

  1. peter
    13 april, 2013 om 21:06

    Als plasma dus nog niet uit ontwikkeld is moet Oled wel heel erg goed zijn om 3x zo duur te zijn. Kan het me haast niet voorstellen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.